Home / Administrație / Ambulanță nouă prin proiectul „Sate Sănătoase”

Ambulanță nouă prin proiectul „Sate Sănătoase”

Distribuie

Primăria comunei Beica de Jos din judeţul Mureş a achiziţionat o ambulanță de tip A1 în cadrul proiectului „Sate Sănătoase”. Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 „Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 „Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

„Scopul principal al utilizării autoturismului – Ambulanța Tip A1 este de a facilita accesul la serviciile medicale a persoanelor vârstnice și cu dizabilități, prin transportarea acestora la medicul de familie pentru consult de specialitate în cazul în care medicul de familie nu se poate deplasa la domiciliul pacientului. Astfel, în ultima perioadă, au fost solicitări de a transporta cu Ambulanța Tip A1 (dotată cu rampă pentru personae cu dizabilități), persoane vârstnice și cu dizabilități la control la medicul de familie. Un alt scop, este acela ca asistentul medical comunitar, pe baza listei persoanelor vârstnice incluse în proiect, să asigure servicii de asistență medical pansamente, tensiune, glicemie și să identifice nevoile și cazurile mai grave care necesită vizita la un medic de familie, în primul rând și ulterior la un consult de specialitate”, au precizat reprezentanții proiectului „Sate Sănătoase”.

(A.Z.)

 

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.