Un nou partid pe scena politică de la Chișinău Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Un nou partid pe scena politică de la Chișinău

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a anunţat lansarea Partidului ‘Mişcarea Alternativa Naţională’, care – potrivit lui – va lupta pentru neutralitatea, independenţa şi integrarea europeană a Republicii Moldova.
‘Ştiu că oamenii aşteaptă o alternativă. Oamenii şi-au pierdut încrederea, sunt dezamăgiţi de actuala conducere sterilă care a demonstrat un fiasco total’, a declarat Ion Ceban, care s-a retras din Partidul Socialiştilor al fostului preşedinte Igor Dodon la sfârşitul anului trecut.
Tot atunci el anunţase crearea Mişcării Alternativa Naţională, dar, după cum a explicat, a fost nevoie de o pauză în contextul războiului din Ucraina.
‘Astăzi sunt în faţa dumneavoastră pentru a anunţa că lansăm Partidul Mişcarea Alternativa Naţională. Un partid care este pentru fapte şi contra vorbelor sterile. Suntem pentru dezvoltarea ţării, pentru renaştere şi modernizare, pentru independenţa şi neutralitatea Republicii Moldova. Pledăm pentru integrarea europeană începută cu mulţi ani în urmă. Şi pentru asta vom lupta şi acţiona’, a mai spus Ion Ceban.
Ceban a anunţat la data de 30 decembrie că-şi creează Mişcarea Alternativă Naţională (MAN), destinată – potrivit lui – să devină o ‘alternativă la guvernarea actuală’.
Ion Ceban a fost membru al Partidului Comuniştilor (PCRM) între anii 2004-2012, iar din 2012 până în 2019, când a câştigat mandatul de primar al municipiului Chişinău, a fost membru al Partidului Socialiştilor (PSRM). Atunci şi-a suspendat calitatea de membru al PSRM pe perioada mandatului de primar, iar la scurt timp i-a părăsit pe socialişti pentru a-şi crea propriul partid, potrivit portalului Deschide.md.

(www.agerpres.ro) 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE