Discuţii strategice Israel-Germania Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Discuţii strategice Israel-Germania

Reprezentanţi ai instituţiilor naţionale de securitate din Israel şi Germania au purtat pentru prima dată, la Ierusalim, discuţii strategice ‘istorice’, a informat biroul prim-ministrului israelian Yair Lapid.
La reuniune au luat parte reprezentanţi ai celor două ministere de externe, consilieri de securitate naţională, precum şi directorul general al Ministerului Apărării israelian, şeful serviciului de securitate Mossad, directorul Agenţiei Israeliene de Securitate, alături de omologii lor germani.
Noul canal de comunicare a fost discutat cu ocazia vizitei cancelarului Olaf Scholz în Israel în luna martie ‘pentru a stabili un cadru pentru un dialog strategic între Germania şi Israel care va duce cooperarea între cele două state pe noi culmi’.
‘Participanţii au discutat o gamă largă de teme legate de securitatea naţională. Participanţii israelieni au prezentat pericolul constituit, în viziunea Israelului, de o revenire la acordul nuclear cu Iran. Cele două părţi au convenit să continue dialogul pe baze regulate’, afirmă comunicatul difuzat de biroul premierului Lapid.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE