Bugetul comunei Tăureni pe 2023, în dezbatere publică Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Bugetul comunei Tăureni pe 2023, în dezbatere publică

Primarul comunei Tăureni, Ovidiu Oltean, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, și Hotărârii Guvernului României nr. 831/2022 și-a făcut publică intenția de a aproba, printr-o Hotărâre de Consiliu, Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2023.

”Proiectul de hotărâre cu bugetul pentru anul 2023 structurat pe capitole, coduri și subcapitole la ”Venituri” și pe capitole, titluri, articole la ”Cheltuieli” împreună cu Referatul de aprobare sunt afișate la sediul și pe site-ul Primăriei comunei Tăureni, iar sugestiile, propunerile și opiniile persoanelor interesate se pot depune la Secretariatul Primăriei până la data de 23 noiembrie 2022 inclusiv, orele 15: prin formularul on-line disponibil pe pagina de internet a instituției la ”Acte și formulare” cu mesaj în format electronic pe adresa de e-mail taureni@cjmures.ro, prin poștă, pe adresa Comuna Tăureni nr. 256, județul Mureș, la sediul instituției, Comuna Tăureni nr. 256, județul Mureș. Materialele transmise vor purta mențiunea ”Aprobarea bugetului local pe anul 2023”, a anunțat Ovidiu Oltean.

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, la adresa www.primariataureni.ro, la secțiunea ”Monitorul Oficial – Alte documente”, la sediul instituției din Tăureni și poate fi obținută în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura instituției.

”Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică. Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la următorul telefon: 0265-433.712 sau pe adresa de e-mail taureni@cjmures.ro, persoană de contact Oltean Maria”, a precizat primarul comunei Tăureni.

Conform proiectului de hotărâre, comuna Tăureni va avea în anul 2023 un buget local în sumă de 2.093.000 de lei atât la partea de ”Venituri” cât și la cea de ”Cheltuieli”.

”Raportat la obligativitatea autorităților locale să publice un anunț pe site-ul propriu, să-l afișeze la sediul propriu, într-un spațiu accesibil publicului, și să-l stransmită către mass media centrală sau locală, după caz, conform legii transparenței decizionale în administrația publică locală nr. 52/2003 – actualizată și Normele de aplicare aprobate prin Hotărârea Guvernului României nr. 831/2022, am întocmit proiectul de buget estimat pentru anul 2023. Acesta se va completa în baza Legii bugetului de stat pentru anul 2023 cu sume repartizate de către Direcția Finanțelor Publice și Consiliul Județean Mureș, precum și din alte surse. Anunțul cuprinde: data afișării, o notă de fundamentare, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, un studiu de impact și/sau de fezabilitate, după caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum și termenul-limită, locul și modalitatea în care cei interesați pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ”, a mai explicat primarul comunei Tăureni.

Prevederi din proiectul de buget

Secțiunea de funcționare, propuneri pentru anul 2023:

Total venituri: 2.093.000 de lei, din care venituri fiscale de 1.943.000 de lei;

Total cheltuieli: 2.093.000 de lei, din care:

1.375 de lei – cheltuieli de personal;

460.000 de lei – bunuri și servicii;

199.000 de lei – asistență socială.

Secțiunea de dezvoltare, propuneri pentru anul 2023: -.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE