Arhitectura.6 la Reghin. Proiecte, idei, soluții despre despre modul ”cum locuim” Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Arhitectura.6 la Reghin. Proiecte, idei, soluții despre despre modul ”cum locuim”

În cursul zilei de joi, 1 decembrie, Bienala Arhitecura.6 și-a deschis porțile la Reghin, în Piațeta din Cartierul Libertății. Vizitatorii au astfel ocazia să descopere cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani aparținând arhitecților din județele Mureș, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Harghita și Covasna. 

„Tema acestei Bienale de Arhitectura este exact titlul acesteia „CUM LOCUIM”. Titlul poate fi abordat, simultan, ca o întrebare, o întrebare care este deschisă tuturor aspectelor care influențează arhitectura și mediul înconjurător, dar și ca o diagnoză a contextului prezent. Termenul „CUM” vorbește despre abordări practice și soluții concrete, care evidențiază prioritatea în rezolvarea problemelor de gândire arhitecturală și urbanistică, iar termenul de „LOCUIM” nu se rezumă doar la noțiunea de a folosi un spațiu pentru a trăi, ci și la posibilitățile de a prospera, de a evolua și de a  redefini termenul de „acasă”, implicit și termenul de “locuire”, au precizat organizatorii, respectiv  Ordinul Arhitecților din România (AOR) Filiala Sibiu-Vâlcea în parteneriat cu OAR Brașov-Covasna-Harghita și OAR  Mureș.

Proiectele expuse în Piațeta Libertății fac obiectul celor 8 secțiuni din cadrul Bienalei Arhitectura.6, ARHITECTURĂ – LOCUIRE (lucrări de arhitectură cu funcțiunea de locuire), ARHITECTURA DOTĂRILOR COMUNITARE ȘI DE PRODUCȚIE (lucrări de arhitectură cu alte funcțiuni decât locuire) , ARHITECTURA SPAȚIULUI PUBLIC (proiecte de amenajare a unor spații publice/urbane, proiecte de amenajări peisagere), RESTAURARE / REABILITARE / INTERVENȚII PE FONDUL CONSTRUIT (lucrări de restaurare a monumentelor de arhitectură, reabilitarea clădirilor, proiecte de reconversie), AMENAJARE DE INTERIOR / SCENOGRAFIE (amenajări interioare și proiecte de decoruri și scenografie), DESIGN DE OBIECT (produse sau prototipuri de obiecte realizate), PROIECTE DE SERTAR (proiecte contractate care au ajuns într-o fază avansată de concept/proiectare, dar care nu au mai fost executate din diferite motive), NEWCOMERS (lucrări de diplomă licență 2018 – 2021 absolvenți arhitectură, urbanism, amenajare interior și peisagistică).

Merită să dați o tură prin Piațeta Libertății, prilej să descoperiți proiecte interesante dintre care amintim Case din beton – locuințe cuplate în Târgu Mureș” (arh. Romeo Cuc, Raluca Sabău, Roxana Pop, Mara Sescioreanu) – Premiul la Secțiunea ”Arhitectură – Locuire”, Clădire centru social integrat „Caritas” din Târgu Mureș (arh. Tὁthfalusi Gábor) – Nominalizare la Secțiunea ”Arhitectura dotărilor comunitare și de producție”, ”hey!yard 3.0”. Castelul Teleki  Gornești (arh. Ana Felvinczi) – Nominalizare la Secțiunea ”Arhitectura spațiului public” dar  și alte proiecte precum Cocoșul de Aur din Târgu Mureș (arh. Kerestes Geza, Kovacs Angela, Diosan Eleonora), Biserica din Bahnea (arh. Kerestes Geza, Kovacs Angela, Hamas Zsombor), Studium Hub (arh. Kovacs Angela, Horvath Nicolae, Alexandra Iuga) – Secțiunea ”Restaurare/Reabilitare/Intervenții pe fondul construit”, Amenajări interioare birouri, Oprea Avicom (arh. Adrian Turcu, Attila Ungureanu, Ispas-Manciu Alexandra) – Secțiunea ”Amenajări de interioare/Scenografie”, ”O capelă pentru comunitate” (Parohia Ortodoxă Bărdești) – Secțiunea ”Proiecte de sertar”.

Mai multe despre proiectele expuse în Piațeta Libertății din Reghin puteți afla duminică, 4 decembrie, ora 15:00 cu ocazia vernisajului expoziției-concurs ”Arhitectura.6”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE