Home / Administratie / FOTO: Zi de mare sărbătoare la Iernut

FOTO: Zi de mare sărbătoare la Iernut

Distribuie

La Iernut, de Ziua Națională, toți cei care simt românește au vrut să petreacă câteva momente frumoase alături de alți concetățeni, în zi de mare sărbătoare. Sute de iernuțeni au adus un omagiu eroilor neamului românesc, au privit cu drag cum se înalță spre cer drapelul tricolor, au admirat frumoasele costume populare pe care le-au îmbrăcat mulți dintre ei, și-au dat mâna și au jucat Hora Unirii. Au fost mulți, au fost frumoși, au fost români!

În centrul orașului, la statuia „Lupa Capitolina”, Primăria Orașului Iernut a organizat Sărbătoarea Unirii. Alături de Ioan Nicoară, primarul localității, și viceprimarul Vasile Mărginean s-au aflat membrii Consiliului Local, reprezentanți ai Poliției Naționale împreună cu comisarul Alin Bozonc, dar și cei din Poliția Locală sub conducerea comandantului lor, Cornel Socol. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Iernut a fost reprezentat de șef SVSU Bogdan Călin Szakacs, împreună cu colegii lui pompieri.

Slujba de comemorare a fost săvârșită de preoții Ionuț Buda, Siviu Feier și de protopopul Vasile Iagăr. După alocuțiunea primarului, au depus coroane de flori: Primăria și Consiliul Local Iernut, Romgaz – Termocentrala Iernut și reprezențanți ai Ligii Pensionarilor Târgu Mureș, filiala Iernut.

De la eveniment nu au lipsit cei mai mici dintre iernuțeni, preșcolarii de la G.P.P. Iernut îndrumați de educatoarele Silvia Rusu, Ioana Laura Sand și Valentina Gorcea de la Grădinița cu Program Normal Cipău. Au participat și corul Clubului Copiilor Iernut și al Școlii Gimnaziale Iernut conduse de prof. Valentina Rus. S-au prins de mână apoi, cu mic, cu mare, și au încins hora.                                                                                 Cu toții au pornit apoi spre sediul expoziției „Port popular, simplu și frumos” pentru a vedea obiectele de decor și costumele naționale confecționate din materiale reciclate de artizanul Veronica Câmpulungeanu. Solistul Alin Ioan Pop a interpretat câteva cântece populare și colinde. Expoziția îți așteaptă vizitatorii toată luna decembrie.                                                                                                                                                A fost o zi frumoasă, încărcată de emoții și surprinzătoare prin numărul mare al celor prezenți. Iernuțenii au reușit să demonstreze, încă o dată, cât sunt de uniți. Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, organizatori și participanți!


Dana GURGHIAN


De asemenea, verificati

Bilanțul anului 2022 prezentat de Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș

Distribuie Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și-a prezentat oficial joi, 26 ianuarie 2023, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.