Home / Slider / Momente speciale dedicate României, la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

Momente speciale dedicate României, la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

Distribuie

De 1 decembrie, spiritul Marii Uniri și însemnătatea pe care o portă aceste două cuvinte pentru români, s-au simțit peste măsură la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. Astfel, cu prilejul Zilei Naționale a României, atât la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, cât și la cele trei grădinițe structuri, Grădinița cu P.P. ”Albinuța”, Grădinița cu P.P. ”Licurici”, Grădinița cu P.P. ”Rândunica” și Creșa nr. 2 din Târgu Mureș, au avut loc momente neprețuite încununate cu activități menite să aducă bucuria și profunzimea în inimile celor prezenți.

„Sistemul de valori în care credem este ceea ce ne face diferiți pe noi oamenii. Acesta ne definește ca grupuri și ca indivizi. Un sistem de valori primim în familie, în școală, un sistem de valori promovăm în rândul celor cu care venim în contact și acelora pe care îi educăm ca dascăli. Valorile naționale creează unitatea unei națiuni. Fie că vorbim despre noblețe, credință, spirit de sacrificu, limbă, istorie, folclor și tradiții sau vorbim despre oameni de valoare. Valorile acestea sunt cele care fac diferența între un popor și o națiune, iar un popor devine națiune când se adună în jurul valorilor sale naționale.În acest context  preșcolarii, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” s-au adunat în unitate, bucurie și respect pentru neamul românesc, arborând tricolorul României și pășind cu încredere pe harta țării desfășurată chiar de ei”, a punctat prof. Alina Vlasa, director adjunct și organizator al evenimentului.

În semn de respect și admirație pentru țară, aceasta a mai evidențiat câteva rânduri din Alexandru Vlăhuță: „Într-o țară atât de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!”

Conducerea școlii, reprezentată prin director Prof. Popa Ioan Cornel mulțumește pentru implicare preșcolarilor, elevilor și tuturor dascălilor care au luat parte la acest frumos eveniment al școlii.

I.M.


De asemenea, verificati

Investiție imobiliară de 3,2 milioane de euro, în cartierul ”Unirii” din Târgu Mureș

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.