Mureș: Proiect pentru lărgirea unui drum județean Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2318 Vizualizări

Mureș: Proiect pentru lărgirea unui drum județean

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Lărgirea drumului judeţean DJ 153F DJ 107G – Nandra – Bichiş, judeţul Mureş”, propus a fi amplasat în comuna Aţintiş, satul Aţintiş, extravilan şi intravilan, și în comuna Bichiş, sat Nandra, extravilan şi intravilan, titular Consiliul Județean Mureș.

”Informaţiile privind proiectul propus/ memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Mureş, din Târgu Mureş, strada Podeni nr. 10, în zilele de luni, între orele 9.00 – 15.00, şi marţi – vineri, între orele 9.00 – 12.00, şi la sediul Consiliului Judeţean Mureş din localitatea Târgu Mureş, Piaţa Victoriei nr. 1”, se menționează în comunicat.

Conform Memoriului de prezentare, proiectul prevede realizarea tronsonului de drum prin ”lărgirea părții carosabile – lățimea părții carosabile va fi de 6 metri, cu supralărgiri conform STAS 863/1085, de până la 6,75 metri, amanajarea acostamentelor – lățimea acostamentelor va fi de 1 metru, din care 0,25 de metri bandă de încadrare”, lucrări de reabilitare a două poduri (peste pârâul Nandra și peste pârâul Ațintiș, ambele în comuna Bichiș), asigurarea scurgerii apelor în șanțuri betonate sau rigole carosabile din beton, amenajarea intersecțiilor, amenajarea zonelor de parcare, lucrări de semnalizare rutieră, bornare kilometrică și hectometrică, instalare de parapete metalice, amenajare de trotuare în intravilanul localităților, după caz, și amenajarea acceselor la proprietăți.

”Se va decapa actualul carosabil pe toată lățimea platformei și se realizează structură rutieră nouă pentru asigurarea gabaritului necesar al părții carosabile”, se menționează în Memoriul de prezentare aferent proiectului.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE