Home / Administrație / Operator și reguli noi de salubritate la nivelul comunei Ibănești

Operator și reguli noi de salubritate la nivelul comunei Ibănești

Distribuie

Începând cu luna februarie, în comuna Ibănești colectarea selective a gunoiului se va face din poartă în poartă. Mai exat, gunoiul adunat selectiv, pe categorii, respectiv sticlă, carton sau hârtie și plastic se va aduna de la fiecare gospodărie, fără să mai fie nevoie să fie transportat la tomberoanele din comună. Locuitorii vor primi de la operatorul de salubritate saci colorați pentru colectare selectivă, respectiv: galben pentru plastic, verde pentru sticlă și albastru pentru carton sau hârtie,  informează reprezentanții Primăriei Ibănești.

De asemenea, începând din această săptămână, ca urmare a schimbării operatorului de salubritate, graficul de colectare se va modifica și se va pune un accent foarte mare pe colectare selectivă.

Astfel, în fiecare zi de vineri  se adună gunoiul menajer- produs în mod curent într-o gospodărie, care nu se poate recicla, respectiv: ambalaje murdare, servețele folosite, mucuri de țigări, scutece, conținutul sacului de la aspirator, resturi din bucătărie și alimentare, deșeuri de produse de igienă etc.

De două ori pe lună, în zilele de luni, se adună gunoiul selectiv, pe categorii, după cum urmează: într-o zi de luni se colectează de la gospodării plastic și sticlă (pe data de 13.02.2023) și într-o zi de luni se colectează plastic și carton (27.02.2023).

Important de reținut: marțea nu mai circulă mașina de salubritate.

„Tomberoanele amplasate în diferite puncte ale comunei, vor fi scoase din uz. În perioada următoare, Primăria Ibănești împreună cu operatorul de salubritate vor derula o campanie intensă de informare pentru toți locuitorii, inclusiv în școli, referitor la clasificarea deșeurilor și graficul de colectare a acestora. Ținând cont că noua schemă de funcționare este abia la început, locuitorii sunt rugați să ne transmită problemele și neregulile sesizate pentru a le putea remedia încă din acest stadiu și serviciul de salubritate să funcționeze la parametri optimi – 0265.538.300”, a precizat Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibănești.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.