Contracte noi, de 1,7 milioane de euro, pentru dezvoltarea orașului Sărmașu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Contracte noi, de 1,7 milioane de euro, pentru dezvoltarea orașului Sărmașu

Primarul orașului Sărmașu, ec. Valer Botezan, a semnat joi, 16 februarie, la București, contracte de finanțare pentru trei noi proiecte în valoare totală de 1.766.635 de euro (8.656.511 de lei).

Primul proiect, în valoare de 880.860 de euro, vizează construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din domeniul sănătății și învățământului.

”Acest proiect va contribui la atragerea și menținerea specialiștilor în Sărmașu și va spori calitatea vieții acestora”, a explicat ec. Valer Botezan.

Al doilea proiect, în valoare de 386.320 de euro, se concentrează pe reabilitarea moderată a clădirii primăriei orașului Sărmașu.

”Acest proiect va ajuta la reducerea consumurilor energetice și a costurilor cu încălzirea și energia electrică, precum și la efectuarea de economii la buget”, a menționat ec. Valer Botezan.

Al treilea proiect, în valoare de 499.455 de euro, are ca scop asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC – sisteme inteligente de management urban/local: camere de supraveghere video, mobilier public inteligent, digitalizarea administrației publice locale.

”Acest proiect va spori gradul de siguranță al cetățenilor și va contribui la reducerea birocrației prin digitalizarea activităților Primăriei, permițând cetățenilor să-și rezolve problemele online”, a arătat ec. Valer Botezan.

”Aceste proiecte vor aduce beneficii semnificative comunității noastre și ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea și modernizarea orașului Sărmașu. Este foarte important să știți ca orice proiect se poate realiza doar dacă are finanțare și noi la Sarmasu am obținut aceste finanțări. Dar din momentul obținerii finanțării și până la implementarea efectivă, din cauza birocrației legate de proiectare, obținere avize și licitații, durează cel puțin un an de zile. Vom lucra din greu pentru a ne asigura că aceste proiecte sunt implementate cu succes și că toți locuitorii noștri beneficiază de rezultatele acestora cât mai repede posibil”, a mai informat primarul orașului Sărmașu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE