Mandate de administrator aprobate de Consiliul Local Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

Mandate de administrator aprobate de Consiliul Local Luduș

Raportul privind numirile finale pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al societății Administrativ Serv Luduș SRL (ASL), precum și desemnarea membrilor în CA al ASL SRL pe o perioadă de patru ani a fost hotărâtă prin Hotărârea Consiliului Local Luduș nr. 10/2019. Constatând că la data de 29 ianuarie 2023 ajung la termen mandatele a doi administratori, Dorin Cormoș și Liviu -Vasile Popa, și pentru a asigura continuitatea activității ASL era nevoie de declanșarea procedurii de selecție pentru doi membri în CA.

În Raportul de specialitate  privind desemnarea a doi administratori provizorii în cadrul CA al societății ASL SRL, Marius Dudilă, administratorul public al orașului, a precizat că durata mandatului administratorilor provizorii este de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive justificate, până la maximum șase luni.

În Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind desemnarea a doi administratori provizorii în cadrul CA al societății ASL SRL, primarul Cristian Moldovan a propus numirea celor selectați, Liviu Vasile Popa și Dorin Cormoș. Consilierii locali au aprobat această propunere; durata mandatului provizoriu; remunerația celor numiți care va fi constituită dintr-o indemnizație fixă în cuantum de 1.000 de lei brut/lună, precum și forma contractului de mandat.

Proiectul de hotărâre a Consiliului Local Luduș, prezentat în ședința ordinară din 31 ianuarie 2023 a fost aprobat în unanimitate de cei 17 consilieri ai  Legislativului local.

În contractul de mandat cadru, la articolul 6 sunt prevăzute obligațiile administratorilor: „Să respecte codul de etică al întreprinderii publice, aplicabil atât angajaților acesteia, cât și membrilor consiliului; Să denunțe conflictele de interese, definite conform legislației în vigoare; Să trateze informația confidențială și sensibilă cu discreția cuvenită și în conformitate cu mențiunile din contractul de mandat și să dețină și să își mențină o reputație profesională deosebită”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE