Târgu Mureș: Noutăți despre stimulentul de inserție Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 635 Vizualizări

Târgu Mureș: Noutăți despre stimulentul de inserție

În vederea sprijinirii persoanelor care beneficiază de concediul şi de indemnizaţia pentru creşterea copilului, dar care doresc să își reia activitatea profesională înainte de împlinirea termenului de doi ani, respectiv trei ani, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2010, se acordă un stimulent de inserție.

Potrivit informațiilorfurnizate de către reprezentanții Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, stimulentul de inserţie se atribuie oricărui dintre părinţii fireşti ai copilului, oricărei persoane căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care a adoptat copilul, persoanei care a fost numită tutore al copilului, asistentului maternal profesionist, numai pentru copiii săi naturali ori adoptați.

”Acest drept se acordă în baza unei cereri depuse la Registratura Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 9, parter, camera 8, însoțită de documente justificative, care vor fi transmise Agenţiei Județene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Mureș, în vederea stabilirii sau, după caz, respingerii solicitării şi efectuării plăţii”, se menționează în comunicat.

Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, obţin venituri supuse impozitului, au dreptul la un stimulent de inserţie, după cum urmează: în cuantum de 1.500 de lei pentru părinții care aleg să se întoarcă la muncă înainte de vârsta de șase luni a copilului, respectiv un an în cazul celui cu dizabilități. Această sumă se acordă până când copilul împlinește doi, respectiv trei ani în cazul copilului cu dizabilități și în cuantum de 650 de lei pentru părinții care aleg să se întoarcă la muncă după ce copilul împlinește șase luni, respectiv un an în cazul copilului cu dizabilități. Această sumă se acordă până când copilul împlinește vârsta de trei, respectiv patru ani (cel cu dizabilități).

Modelul cererii, lista documentelor necesare întocmirii dosarului, precum și alte informații privind acordarea stimulentului de inserție, le regăsiți pe site-ul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș www.dastgmures.ro Secțiunea Beneficii de Asistență Socială sau accesând link-ul: https://dastgmures.ro/beneficii-de-asistenta-sociala/concediul-indemnizatia-lunara-crestere-copil/#stimulent .

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE