Meseriile, pe înțelesul elevilor claselor Freinet din Reghin Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 523 Vizualizări

Meseriile, pe înțelesul elevilor claselor Freinet din Reghin

Clasele Freinet din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin au marcat săptămâna ”Școala Altfel” printr-o serie de activități având ca tematică Meseriile. Benficiari acestor activități au fost 77 elevi de la cele trei clase Freinet, clasa 0 D (prof. înv. primar Aurora Dumitru), II-a C (Cristina Moldovan) și II D (Smaranda Pușcaș).

Dans și kangoo jumps

Prima zi din cadrul săptămânii ”Școala Altfel” a stat sub auspiciile mișcării, grație momentelor de dans și kangoo jumps.

„Luni, 3 aprilie am avut ca invitați instructori de sport. În prima parte a zilei au fost invitate Adina Ința, Crina Laszlo și Sorina Bucin, instructori de kangoo jumps. Ele le-au vorbit copiilor despre acest sport, le-au prezentat beneficiile practicării acestuia, le-au demonstrat cum se practică , iar la final majoritatea copiilor au încălțat ghetele kangoo pe care fetele le-au adus pentru ei și au făcut câteva mișcări de dans. În continuare am avut alți doi invitați, instructori de Bachatta, Stoica Cristina și Dragoș Stoica. Aceștia i-au învățat pe copii câțiva pași de dans și au dansat împreună cu ei. Ultimul invitat al zilei a fost Alin Pop, instructor de Zumba , care a încins atmosfera, au invățat pași de zumba, au dansat pe melodii cunoscute de copii, s-au jucat și s-au distrat foarte bine”, au precizat reprezentanții claselor Freinet din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

Meseriașii, față în față cu elevii

Ziua de marți, 4 aprilie a prilejuit elevilor să descopere lumea fascinantă a meseriilor prin intermediul invitaților din diverse domenii care i-au familiarizat cu profesia lor, Alexandra Cenan – medic stomatolog, Ramona Dan – medic veterinar, Codruța Romanța – creatoare de produse hand-made (lut polimeric), Adelina Țăvîrlău – creatoare de produse hand-made (fetru), Anamaria Maier – manichiuristă,  Mihaela Stanciu, Ciprian Maier – polițist, Cosmin Sava – om de afaceri.

„În a doua zi a săptămânii am continuat să descoperim lumea fascinantă a meseriilor. Pe parcursul zilei am avut invitați (părinți) din diverse domenii de activitate, care au vorbit copiilor despre meseriile lor. Copiii au fost încântați și curioși să afle cât mai multe detalii despre meseriile invitaților, au pus multe întrebări interesante, iar la final au fost foarte încântați să exploreze mașina de Poliție precum și obiectele folosite de polițiști la prinderea infractorilor”, au precizat reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Al. Ceușianu”.

Elevii, meseriași în ”Orășelul Freineticilor”

A trei zi a prilejuit elevilor să fie ei meseriași  în ”Orășelul Freineticilor” , locul unde 100 de elevi au aprofundat meserii fără de care un oraș nu poate funcționa.

Pregătiri pentru Ziua Freineticilor

Ultima zi, cea de joi, 6 aprilie a fost una de bilanț al tuturor activităților, o vizionare de film și pregărirea mult așteptatului moment al Zilei Freineticilor care va fi marcat pe 12 iunie de către inimoasa comunitate Freinet din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

„Meseriile  au făcut obiectul și celei de a treia zi, cea de miercuri, 5 aprilie. Elevii au avut parte de ”Orașul Freineticilor”, un oraș animat, vesel și cu un viitor promițător. Ultima zi, cea de joi, 6 aprilie a fost una de bilanț al acestui proiect care a avut în vedere meseriile. Am avut și o vizionare de film, cu pufuleți, respect și un comportament vrednic de cinema. Nu în ultimul rând, s-au făcut pregătiri intensive pentru ediția 23 a Zilei Freineticilor care va avea loc în luna mai”, a conchis Smaranda Pușcaș, prof. înv. primar, sufletul organizatoric al claselor Freinet din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

Sursă foto: Facebook Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu”

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE