PROIECT. Sală de clasă în aer liber la Platoul Cornești din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 848 Vizualizări

PROIECT. Sală de clasă în aer liber la Platoul Cornești din Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 30 martie, într-o ședință ordinară de lucru, cu majoritate de voturi, încheierea unui acord de parteneriat între Municipiul Târgu Mureș și Asociația Grupul Milvus în vederea utilizării unei suprafețe de teren de aproximativ 400 de metri pătrați, situată în zona Platoului Cornești, identificată în C.F. nr. 127548 Târgu Mureș, pe o perioadă de 18 luni.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, inițiativa aparține Asociației Grupul Milvus care a propus, în data de 27 martie 2023, Municipiului Târgu Mureș, încheierea unui parteneriat în vederea derulării unui proiect de educație și conștientizare dedicat elevilor din clasele 0-XII.

”Sesiunea de înscriere a solicitanților începe în data de 3 aprilie 2023 și este deschisă până la epuizarea fondurilor. În cadrul proiectului care va fi predat către finanțare la Administrația Fondului de Mediu, se va realiza o sală de clasă în aer liber, locația propusă fiind zona Platoului Cornești, suprafața necesară fiind de aproximativ 400 de metri pătrați, identificată în C.F. nr. 127548 Târgu Mureș, suprafață care va fi utilizată pe o perioadă de 18 luni de zile. Amenajarea sălii se va integra în aspectul general al locației, amplasandu-se locuri de șezut din bușteni și grinzi de lemn pentru circa 30 de elevi, două mese de lemn pentru desfășurarea activităților, o tablă și șase panouri educative cu informații despre natură, panouri care vor fi dotate cu semnele de identitate vizuală a partenerilor de proiect și al finanțatorului”, se menționează în documentul citat.

Conform aceleiași surse, Asociația Grupul Milvus are intenția de a dezvolta o aplicație mobilă, bilingvă, gratuită prin care se va primi acces la un program întreg de activități selectate pe grupe de vârstă și domenii de activitate legate de protecția mediului și a naturii.

”Grupul Milvus va fi responsabil de managementul proiectului, iar Municipiul Târgu Mureș prin asigurarea locului necesar sălii de clasă în aer liber, va putea prelua și promova această sală împreună cu aplicația pe telefonul mobil”, se mai arată în Referatul de aprobare.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE