Se restaurează acoperişul Turnului cu Ceas din Sighişoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 178 Vizualizări

Se restaurează acoperişul Turnului cu Ceas din Sighişoara

Primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, a declarat, marţi, că au început lucrările de restaurare la acoperişul Turnului cu Ceas din Cetatea Medievală, după 129 de ani de la ultima intervenţie, acesta fiind simbolul oraşului şi principalul obiectiv turistic, despre care există însemnări că a fost reparat în 1678, 1788, iar ultima dată în 1894.

„După 129 de ani, acoperişul Turnului cu Ceas se restaurează. Lucrările au început, iar durata de execuţie este de 7 luni, conform contractului semnat. Am iniţiat acest proiect anul trecut, ţinând cont că ultima restaurare a Turnului cu Ceas a avut loc în anul 1894. În luna ianuarie, am semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Restaurare Turnul cu Ceas”. Se restaurează acoperişul Turnului cu Ceas, valoarea investiţiei este de 568.503,63 lei din bugetul local. În primă fază va fi restaurat întregul acoperiş, grinzile şi tabla”, a declarat Iulian Sîrbu, pentru Agerpres.

                Turnul cu Ceas are o înălţime de 64 de metri, acoperişul fiind mai înalt decât turnul propriu-zis, iar deasupra bilei aurite există un cocoş cu rol de giruetă astronomică, care îşi mişcă cu exactitate poziţia în funcţie de vreme, în sensul că atunci când este îndreptat spre oraşul de jos, va fi vreme bună, iar când se întoarce spre cetate, va ploua.

                Turnul cu Ceas este principala poartă de intrare în Cetatea Sighişoarei, atestată documentar într-un act emis de Papa Bonifaciu în 1298, dar există unii cronicari care arată că aceasta era locuită din anul 1191.

Redacţia

Foto: Iulian Sârbu Facebook

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE