Luduș: Asociația „Salvita – SMURD”, dizolvată Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Luduș: Asociația „Salvita – SMURD”, dizolvată

Cu opt ani în urmă, în luna aprilie 2015, după mai multe întâlniri și discuții preliminare cu primarii a unsprezece Unități Administrativ Teritoriale (UAT) din zonă, Consiliul Local Luduș a aprobat asocierea orașului Luduș cu alte UAT în vederea înființării Asociației „Salvita – SMURD”. Asociația a fost înființată „cu scopul desfășurării unor activități în interesul unor colectivități, prin crearea unei componente integrate, specializată în acordarea primului ajutor de urgență, resuscitarea și descarcerarea victimelor accidentelor de orice natură, operațiunilor de salvare, precum și transportul victimelor la prima unitate medicală cu competență adecvată situației sau la punctul de întâlnire cu alte echipaje competente” a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș în Referatul de aprobare la proiectul de hotărâre privind situația dizolvării Asociației „Salvita – SMURD”.

Asociația a desfășurat o activitate benefică pentru locuitorii din zonă, dar la sfârșitul anului 2020 atunci când ISU ”Horea” al județului Mureș a preluat personalul, Asociația și-a încetat activitatea. În aceste condiții, Adunarea Generală a Asociației a propus dizolvarea conform articolului VIII din Statutul propriu și articolului 54 din Ordonanța de Urgență nr. 26/2000 cu privire la Asociații și Fundații.

În ședința Consiliului local Luduș din 25 aprilie 2023, aleșii locali au aprobat dizolvarea Asociației „Salvita – SMURD” cu începere de la 1 iunie 2023 și intrarea acesteia în lichidare. Lichidatorul numit va proceda la îndeplinirea atribuțiilor care îi revin: întocmește inventarul și încheie un bilanț din care să rezulte situația exactă a activului și pasivului Asociației; Păstrează registrele și toate actele Asociației; înființează un registru cu toate operațiunile făcute în timpul lichidării; continuă operațiunile juridice în curs, încasează creanțele, plătește creditorii și, dacă sumele sunt insuficiente transformă activul rămas în bani, organizând licitații publice pentru vânzarea bunurilor mobile și imobile.

În aceeași ședință a Consiliului Local Luduș a fost aprobată transmiterea, cu titlu gratuit, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș, care este persoană juridică de drept public cu scop asemănător, a bunurilor mobile pe care le deține Asociația „Salvita – SMURD”, cu valoarea totală 23.671,46 de lei.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE