Transfer de proprietate aprobat de Consiliul Local Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Transfer de proprietate aprobat de Consiliul Local Luduș

Fiind autoritate publică locală, Primăria Orașului Luduș a cuprins în structura sa organizatorică și Creșa pentru copii, care prin Hotărârea Consiliului Local nr. 123/2021 este arondată la unitatea de învățământ preșcolar, cu program prelungit având personalitate juridică, Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș. Maria Suciu, șef Birou „Buget, Finanțe, Contabilitate și Resurse Umane” din Primăria Orașului Luduș, precizează în Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre privind transmiterea, fără plată, a materialelor de natura obiectelor de inventar aparținând UAT Oraș Luduș către Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș că acest demers este făcut ca urmare a modificărilor intervenite în Legea nr. 1/2011, a Educației Naționale.

În articolul nr. 27 este prevăzut că „Începând cu anul școlar 2021-2022, creșele de stat sunt arondate la solicitarea primarilor, ca urmare a hotărârilor autorităților deliberative, prin decizie a inspectoratelor școlare județene (….), unităților de învățământ care au nivel preșcolar cu program prelungit cu personalitate juridică sau unităților de învățământ care au în structură învățământ preșcolar”.

Pentru că articolul nr. 27 din Legea Educației Naționale precizează că „Creșele fac parte din sistemul național de învățământ preuniversitar și oferă copiilor antepreșcolari cu vârste cuprinse între 0 luni și 3 ani servicii integrate de educație, îngrijire și supraveghere”, primarul Cristian Moldovan a subliniat în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre că „prin arondarea Creșei la altă entitate publică a intervenit situația de menținere în evidențele contabile ale Orașului Luduș a materialelor de natura obiectelor de inventar aflate în gestiunea Creșei, a cărei valoare totală este de 36.617,66 de lei, pentru care nu mai există responsabil cu integritatea acestora întrucât întreg personalul Creșei este preluat de Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș”.

În aceste condiții, aleșii locali au aprobat în ședința Consiliului Local din 30 mai 2023 să transmită, fără plată, pe bază de proces verbal de predare-primire, în proprietatea Grădiniței „Căsuța Fermecată” a materialelor de natura obiectelor de inventar, în valoare totală de 36.617,66 de lei.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE