FOTO EXCLUSIV: Investiție imobiliară pe locația unei foste fabrici din Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4331 Vizualizări

FOTO EXCLUSIV: Investiție imobiliară pe locația unei foste fabrici din Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) cu tema ”Construire ansamblu de locuințe colective mici cu servicii la parter, unificare teren, demolare parțială edificate”.

Locuințe colective, în locul fabricii de mezeluri Petry

Investiția este propusă de societatea Anvergo SRL Târgu Mureș pe un amplasament aflat pe strada Arany János nr. 35-37 din municipiu, iar proiectul se află în prezent în procedura de transparență publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea ”Informații publice – Arhitect șef – Urbanism – Documentații Urbanism PUZ/PUD – Aflate în dezbatere publică – 2023 – Iunie.”

”Beneficiarul documentației a achiziționat terenul aflat pe strada Arany János, cu acces din aceasta. Aici se dorește construirea unui ansamblu de clădiri care să îmbine serviciile cu locuirea, profitând de amplasament, cadru construit, prestigiul zonei, proiectat cu concepte urbanistice moderne”, se menționează în proiectul de PUZ întocmit de către o echipă de proiectanți coordonată de către arh. Kovacs Angela.

În același document se mai precizează că terenul pe care va fi realizată investiția ”este plan”, iar ”loturile învecinate sunt construite în majoritatea suprafeței”, respectiv că ”terenul beneficiarului este parțial neconstruit, liber în urma demolării fabricii de mezeluri Petry.”

”Conform temei de proiectare, beneficiarul dorește să construiască un ansamblu de locuințe colective cu servicii la parter pe terenul proprietatea societății Anvergo SRL. Deoarece se construiește pe trei parcele și se solicită majorarea regimului de înălțime aprobat de la P + 2E la P + 2E + 3Retras (mansardă) și CUT de la 1,5 la 1,8 (cu 20% mai mult decât cel existent), pentru această investiție a fost solicitat întocmirea unui PUZ”, se mai arată în proiectul de PUZ.


Recepția, prevăzută pentru anul 2027

Autorii documentului au întocmit și un calendar de implementare a investiției, din care spicuim: 2023 – demolare edificate, 2023 – obținere Certificat de Urbanism construire ansamblu, 2023/2024 – obținere avize, 2024 – obținere Autorizație Construcție construire ansamblu, septembrie 2024 – începerea lucrărilor de construire conform Autorizațieid e Construcție pe categorii de lucrări necesare investiției, 2027 – încheiere lucrări și recepție, întabulare în Cartea Funciară.

”După aprobarea în Consiliul Local a prezentului PUZ se vor obtine Certificate de urbanism și se vor elabora proiecte tehnice pentru categoriile de lucrări necesare investiției”, se explică în document.

Anvergo, afaceri de 82,3 milioane de lei în ultimii cinci ani

În ceea ce privește societatea care realizează investiția, SC Anvergo SRL Târgu Mureș, conform informațiilor furnizate de portalul www.listafirme.ro, aceasta s-a înființat la data de 29 septembrie 1994, are ca obiect de activitate ”Activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale” și este deținută de doi asociați, în cote egale, de 50%: Claudiu Ugran și Ioan Sorin Pastor.

În ultimii cinci ani, în perioada 2018-2022, SC Anvergo SRL Târgu Mureș a raportat o cifră de afaceri totală de 82,3 milioane de lei și un profit net cumulat de 19,9 milioane de lei, iar la sfârșitul exercițiului financiar 2022, firma avea 58 de angajați.

Alex TOTH

Material realizat cu sprijinul portalului www.listafirme.ro: https://www.listafirme.ro/?utm_source=www.transilvaniabusiness.ro&utm_medium=banner&utm_campaign=listafirme&utm_term=firme

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE