Examen de titularizare dificil pentru candidați Învățăământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1288 Vizualizări

Examen de titularizare dificil pentru candidați

Proba scrisă a concursului național de titularizare pentru anul școlar 2023-2024 a avut loc ieri în 5 centre de concurs din Municipiul Târgu Mureș – Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Economic „Transilvania”, Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu” şi la Liceul Tehnologic Electromureș.

Pentru a afla chiar de la participanți cum a fost examenul pentru ei în acest an, am fost prezenți la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, unul dintre centrele de concurs.

„Eu sunt pentru prima dată la acest examen și nu știu cum a fost anul trecut. Însă mi se pare că subiectul meu nu a fost nici ușor, nici greu. Nu sunt mulțumită de ce am făcut”, a declarat una dintre candidatele pentru un post de profesor de limba germană, care a dorit să rămână sub anonimat.

În ceea ce privește subiectele de examen pentru profesorii de limba engleză, Raluca, o altă candidată a susținut că acestea le-au dat bătăi de cap majorității participanților la titularizare. „În fiecare an examenul ne dă mult de gândit, ne pune în dificultate cu ceva. Anul acesta, mai mult decât atât, după ce am discutat cu toți cei care au ieșit până în prezent din săli, au fost oarecum grele subiectele. Nu toate, dar majoritatea da”, a recunoscut Raluca.

Tot candidat pentru un post de profesor de limba engleză, Sergiu a susținut astăzi pentru a doua oară examenul care a fost greu pe de-o parte, dar accesibil pe de altă parte pentru el. „Mi s-a părut puțin mai ușor comparativ cu anul trecut, din punct de vedere al literaturii, în schimb, la partea de gramatică a fost puțin mai complicat, comparativ cu anul anterior din punctul meu de vedere. Dificultăți… da, am întâmpinat, pentru că nu am rezolvat subiectul de gramatică, partea teoretică, dar în rest nu. A mai fost și partea de metodică care a fost destul de accesibilă”, a subliniat acesta.

La examen au participat 1.091 de candidați (178 absolvenți 2023), pe cele 183 de posturi titularizabile (129 posturi titularizabile în mediul urban și 54 în mediul rural).

Cea mai mare concurență a fost la specializarea de Educatori/profesori pentru învățământ preșcolar, unde au fost 287 de candidați înscriși, pe 18 posturi titularizabile.

Și la specializarea de Învățători/profesori pentru învățământ primar a fost concurență mare, existând 198 de candidați înscriși pe 14 posturi titularizabile. Cea mai mică concurență a fost la specializarea Muzică instrumentală, unde au fost înscriși 9 candidați, pe 26 de posturi titularizabile.

Rezultatele finale se afişează în data de 26 iulie, iar repartizarea candidaţilor va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș în zilele de 27 şi 28 iulie.

Diana CĂRBUREAN

Articol publicat în ediția print a cotidianului Zi de Zi din 13 iulie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE