Stațiunea Sovata tot mai plină de turiști Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10388 Vizualizări

Stațiunea Sovata tot mai plină de turiști

Stațiunea Sovata este tot mai vizitată de turiști în ultima perioadă. Sezonul estival este cel care aduce tot mai mulți vizitatori atât străini, cât și români din toată țara. Datorită faptului că Sovata cuprinde foarte multe zone și atracții turistice, lacuri și piscine destinate diverselor tratamente, județul Mureș a reușit să se ridice pe locul V în lume la categoria de ospitalitate, reușind să detroneze regiuni din Costa Rica, SUA și Canada.

Potrivit unui articol publicat pe site-ul AGERPRESS în 2020, numărul turiștilor în Sovata este în continuă creștere.

„Din totalul de 596.155 de sosiri, peste 85.045 de turişti au fost străini, iar dintre aceştia 33.101 (38,9%) au preferat Sighişoara, apoi Târgu Mureş cu 25.400 de turişti (29,9%) şi Sovata cu 11.010 turişti străini (12,9%)”, se precizează pe site.

Anul acesta, în mijlocul sezonului estival, turiștii au ales Sovata fie pentru prima dată, fie pentru a doua oară.

„Noi am venit din Neamț. Este a doua oară când venim aici. Mereu ne-a plăcut această zonă și am vrut să revenim. O să mai revenim de fiecare dată când vom avea ocazia”, ne-a povestit Claudiu.

„Am ajuns în Sovata la începutul săptămânii, prin recomandarea unor prieteni care au mai fost aici. Suntem plăcut impresionați de acest loc și chiar se merită să vi măcar o dată în viață aici”, ne-a povestit un cuplu, Andreea și Ionuț.

Plimbările în jurul lacului Ursu poate oferi turiștilor o priveliște superbă la lacurile din jur, dar și la muntele de sare. Cazările sunt ocupate la capacitatea maximă, mai ales în weekend-uri, când turiștii vin pentru diverse tratamente și relaxare.

„Vin în fiecare an aici cu soțul meu. Ne face foarte bine apa de aici, iar pentru noi, ca pensionari, este exact ce ne dorim, relaxare și liniște”, ne-a povestit Lucia.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE