Tradițiile, promovate de Municipiul Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1758 Vizualizări

Tradițiile, promovate de Municipiul Reghin

În condițiile în care unele unități administrative dau înapoi, Reghinul din câte se pare a rămas singurul municipiu prezent la Festivalul Văii Mureșului care și-a consumat cea de a XVII-a ediție pe Platoul ”La Alei” în perioada 29-30 iulie 2023.

La casa Reghin, vizitatorii au avut parte de o primire caldă, plină de frumos și culoare, vinovați fiind meșterii și artizanii prezenți, în frunte cu Grigore Covrig, meșter cojocar, Lucreția Cătană cu un bogat sortiment de ii, și nu în ultimul rând Dorina Citirigă, cu ale sale bijuterii tradiționale și moderne.

„Cu mare bucurie, am avut oportunitatea de a reprezenta Municipiul Reghin la cea de-a șaptesprezecea ediție a Festivalului Văii Mureșului. Acest eveniment de tradiții și obiceiuri, care a devenit deja o sărbătoare a văii, ne-a oferit un cadru minunat pentru a celebra cultura și identitatea noastră autentică. În contextul acestui eveniment atât de special, nu putem să nu amintim și de ziua Imnului nostru național, ”Deșteaptă-te, române!”, sărbătorită în prima zi de festival. Această zi reprezintă un moment de adâncă încărcătură emoțională, în care ne reafirmăm unitatea și mândria de a fi români”, a fost mesajul transmis de Dragoș Pui, viceprimarul municipiului Reghin.

Printre cei care au trecut pragul casei alegorice a municipiulu Reghin s-a numărat și Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României, care, cum cere datina, a semnat în Cartea de Onoare a Municipiului Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE