Doliu în lumea medicală. S-a stins din viaţă un reputat medic târgumureşean Sanatate
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 16574 Vizualizări

Doliu în lumea medicală. S-a stins din viaţă un reputat medic târgumureşean

Reputatul medic și profesor universitar mureșean Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și personalitate marcantă a ortopediei-traumatologiei mondiale, mentor pentru numeroase generații de studenți și medici, a trecut în Eternitate sâmbătă, 19 august, la vârsta de 63 de ani.

Prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă a studiat Medicina Generală la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș (1980-1986), obținând titlul de Medic specialist (1994) și Medic primar (1998) în specialitatea Ortopedie-Traumatologie, competență în chirurgie astroscopică. În 1998, prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă a obținut titlul de Doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, ca urmare a susținerii tezei de doctorat cu tema ”Studiul clinic și radiologic al restructurării osoase în osteoporoză”, iar în anul 2005 a absolvit un masterat în Management Sanitar la Universitatea ”Petru Maior” Târgu Mureș.

De-a lungul vieții, prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă a publicat sute și articole în diverse reviste prestigioase de specialitate și a deținut numeroase funcții importante, dintre care amintim: director în proiectele CEEX 2006, coordonator al Comisiei Județene pentru Programul Național de Endoprotezare și Implante Segmentare, coordonator al Comisiei Județene de Transplant Os-Tendon, președinte al Comisiei Județene de Ortopedie-Traumatologie, evaluator CNCSIS, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, fondator al Asociației de Ortopedie Române și al societății Române de Chirurgie Artroscopică și Traumatologie Sportivă, membru al Consiliului SRATS și SOROT – Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie, secretar general și președinte al SOROT, membru în Consiliul Profesoral al Facultății de Medicină, șef al Disciplinei de Ortopedie și Traumatologie nr. 1 în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, membru ESSKA – Academia Europeană de Chirurgie Artroscopică și a Genunchiului, membru ISAKOS – cea mai reputată societate de chirurgie și artroscopie a genunchiului din lume, membru al Senatului UMSFT ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, profesor la UMCH – filiala din Hamburg (Germania) a UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și consilier județean.

Echipa cotidianului Zi de Zi transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Citiţi mai jos un interviu deosebit acordat Cotidianului Zi de Zi de Prof. dr. Tiberiu Băţagă, după ce a fost distins cu trofeul Mureșul Medical-Premiile Zi de Zi:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE