FOTOREPORTAJ: Cultură, tradiții și sport, la Zilele Orașului Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Cultură, tradiții și sport, la Zilele Orașului Iernut

A XXVII-a ediție a „Zilelor Orașului Iernut” a adunat o mulțime de oameni în parc. Iernuțeni de toate vârstele au răspuns invitației organizatorilor și s-au îndreptat, încă de după-masa devreme, spre centrul orașului unde s-au instalat mese, scaune, bănci, tarabe, rulote, corturi, aproape de scena pe care au avut loc numeroase recitaluri și concerte.

Vernisajul expoziției organizate de preotul Vasile Iagăr și fiica sa, Roxana Iagăr, a deschis evenimentul de anul acesta. Expoziția cuprinde nu numai obiecte de cult și de artă populară foarte vechi, ci și diferite amintiri din epoca comunistă. Amenajată cu mult bun-gust, conținând o colecție impresionantă de exponate, a atras o mulțime de vizitatori, printre care primarul orașului. Ei au ținut să felicite familia Iagăr pentru comoara pe care o deține.

Diplome de Merit

La deschiderea oficială au fost prezente personalități politice din oraș și județ, care au felicitat elevii premiați de primarul și viceprimarul localității (Ioan Nicoară și Vasile Mărginean) datorită rezultatelor excelente obținute în anul școlar 2022-2023, profesorii care s-au pensionat anul acesta după o viață în care au fost modele și mentori numeroaselor generații de copii și tineri dar și o persoană în vârstă de 95 de ani (doamna Zoe Vlas) și 23 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie în 2023. În cinstea lor, tinerii artiști iernuțeni, interpreți de muzică populară, (Carina Avram, Ioana Albu, Larisa Codarcea, Roxana Iagăr, Rareș Măcinică, Mădălina Rus și Valentina Rus) dar și soliști consacrați (Țogorean Teodora, Narcisa și Teodor,  Mihaela și Ciprian Istrate) au susținut concerte animate de multe aplauze.

De asemenea, le-a fost acordată Diploma de Merit personalului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Iernut în semn de apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă în îndeplinirea misiunilor, în salvarea de vieți. Lui Hetty și Fre, pentru faptul că au susținut constant de câțiva ani activitatea acestora și donează echipei de pompieri din oraș echipamente, li s-a acordat diploma de prieteni ai orașului.

Mai multe doamne inimoase și îndemânatice (Alina Alecu, Domnica Moldovan, Veronica Cîmpulungeanu, Virginia Vuță) au urcat pe scenă pentru a-și etala frumoasele costume populare pe care le-au croit și cusut ele însele, le-au decorat cu multă răbdare și dragoste de frumos.

Seara de duminică a continuat cu dansurile pline de energie ale ansamblului „Junii Târnavei” și s-a încheiat în compania DJ SOA Deejays.

Lansare de cărți

Luni, 14 august, de dimineața, s-au adunat la Bibliotecă mulți iubitori de lectură care au avut onoarea de a primi, de la autori, două cărți nou-nouțe. Ele au văzut lumina tiparului cu puțin timp înainte. Maria Dorina Pașca și Cornel Mărginean, doi dintre cei mai cunoscuți și prolifici autori de carte din Iernut, și-au prezentat ultimile apariții editoriale: „Banca de la poartă” și „Cuvinte, satiră și politică- un dicționar al fenomenului politizării societății”. Cei prezenți au purtat discuții într-o atmosferă relaxată, abordând diferite domenii, de la psihologie, filozofie, literatură, politică, sociologie.

După-amiaza, cei mai mici locuitori ai orașului s-au adunat la scenă pentru a cânta, a dansa și a se distra în compania mascotelor Disney și a clovnului de la Wonderland Kids Party. Seara a continuat cu concertul trupei „Live Expression”, a solistei „Koszika” și celor de la „Direcția 5”.

Evenimentul, care a fost prezentat de Codruța Turcu, o iernuțeancă get-beget, s-a încheiat, ca de fiecare dată, cu un spectaculos foc de artificii.

Sportul, la loc de cinste

Iubitorii sportului s-au bucurat să asiste la meciul tradițional de fotbal „Nord- Sud” la terenul de fotbal „Cornel Orza” în care, anul acesta, a triumfat echipa din nord iar la terenul sintetic de lângă sala de sport a avut loc ediția a II-a a „Cupei Iernuțeana”, campionat de minifotbal unde câștigătoare a fost echipa „Tenaris”. Și pescarii au avut, dedicat lor, concursul de pescuit la Lacul mic Cipău. Cel mai bun pescar a fost, de data asta, Daniel Truță.

Felicitări tuturor participanților!

Mulțumim că ne-ați onorat cu prezența, artiști, fotbaliști, pescari, oameni politici, spectatori, aniversați, premiați, copii, bunici, părinți! Ne-am bucurat împreună de spectacol, ne-am simțit extraordinar avându-vă alături.

La Mulți Ani tuturor iernuțenilor!

Să ne vedem cu bine la anul!

Dana GURGHIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE