„Pastila” Alternativă: Ne scriu terapeuții mureşeni Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 320 Vizualizări

„Pastila” Alternativă: Ne scriu terapeuții mureşeni

Deschidem astăzi în cadrul rubricii „Pastila” Alternativă o secţiune dedicată celor care practică diferite tipuri de terapii alternative în judeţul Mureş. Dacă doriţi să ne povestiţi despre terapiile pe care le faceţi ne puteţi scrie pe adresa sanndacorina@gmail.com.

Terapia Reiki, o cale sigură pentru echilibrarea energetică a organismului uman

Terapia Reiki se bucură de o popularitate extraordinară în rândul celor care cred şi sunt deschişi spre terapii ce implică folosirea energiei universale, a energiei divine, în echilibrarea energetică a corpului. Reiki foloşeste energia universală cu scopul echilibrării energetice a organismului uman, induce o stare de bine prin menţinerea unui nivel vibraţional ridicat, restabilind echilibrul între corp, minte şi spirit. Pentru cei nefamiliarizaţi cu termenul, „rei” înseamnă „universal”, iar „ki” înseamnă „energie”.

Energia Reiki ajută la echilibrarea câmpurilor energetice umane, a centrilor energetici din corpul uman şi stimulează sistemul de autovindecare al organismului cu care toţi suntem înzestraţi.

         Terapia Reiki a fost (re)descoperită de către japonezul Mikao Usui (1865-1926), care spunea despre metoda sa, denumită „Usui Reiki Ryoho”, că are la bază puterea naturală a Universului şi că, prin această putere, trupul devine sănătos prin creşterea nivelului de fericire, iar astfel se ajunge la pacea minţii.

         Vă dezvălui ceva în premieră: cred că la sfârşitul acestui an voi organiza, la Târgu Mureş, un curs de iniţiere în Reiki, mai ales că, recent, am obţinut acordul de la maestrul meu, domnul Nita Mocanu, unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri europeni, să predau după cursurile domniei sale.

Aşa cum spunea şi maestrul Nita Mocanu, atunci când practici Reiki nu este nevoie să crezi în ceva sau în cineva, pentru că această tehnică nu are nimic de-a face cu convingerile sau credințele personale. Reiki este o practică care poate aduce armonie și bunăstare în viaţa de zi cu zi, poate fi practicat de orice persoană care primeşte iniţierile direct de la un maestru (nu online sau la distanţă).

Trebuie să subliniez că Reiki nu este bioenergie, ci este o terapie energetică în care nu se folosește energia personală a terapeutului, ci energia universală, întrucât prin iniţierile primite practicantul devine un canal pentru energia vitală. Terapeutul nu se va simţi epuizat la finalul unei şedinţe, fiindcă nu dă din energia sa. Dimpotrivă, el se va simţi încărcat, fiindcă o parte din energia pe care o canalizează rămâne în interiorul său.

Mi-a plăcut o expresie pe care a auzit-o de la maestrul meu, că cel mai rău lucru care se poate întâmpla în urma unei şedinţe de Reiki este NIMIC. Şi aceasta fiindcă acel corp, din diferite motive, nu este încă pregătit să absoarbă energia canalizată, probabil din cauza unor blocaje mentale ale clientului.

Mai trebuie să spun că a citi despre Reiki nu e suficient, fiindcă pentru a practica Reiki este nevoie să primiți inițierile direct din partea unei persoane calificate, de la un maestru Reiki. După primirea iniţierilor (care au patru grade, al patrulea fiind cel de Maestru), fiecare practicant trebuie să îşi facă autotratamentul, a cărei perioadă creşte progresiv cu fiecare grad primit, pentru a-şi dezvolta abilităţile şi simţurile. Astfel va ajunge să poată folosi cu succes această energie şi în tratamentul la distanţă. În acelaşi timp, iniţiatul poate să lucreze şi cu alte persoane.

 Cu ajutorul Reiki pot fi tratate blocajele energetice care se materializează în diferite afecţiuni fizice sau în probleme emoţionale. Dacă v-am făcut curioşi, vă aştept la curs!

Maria-Dorina Matiş, Maestru Reiki Usui

(Maria-Dorina Matiş este Maestru Reiki, Coach, terapeut certificat în Hipnoză şi Hipnoterapie din partea Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, Maestru în Vindecarea cu Îngeri şi practicant Karuna Reiki I şi II)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE