Mureșenii, obligați să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un buchet de flori Economic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 426 Vizualizări

Mureșenii, obligați să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un buchet de flori

Luna martiem este cunoscută sub „luna femeii”, așadar, încă de pe acum mulți români încep să se intereeze despre costul buchetelor de flori pentru „Ziua Mărțișorului” de 1 martie și „Ziua Femeii”, în 8 martie. Nu mare le-a fost mirarea când majoritatea au descoperit că situația prețurilor nu este deloc favorabilă, astfel, din cauza inflației, costurile au ajuns la sute de lei pentru un aranjament floral banal.

Majoritatea florilor din piețe și magazine sunt importate din Olanda și, în 2024, acestea sunt cu 30% mai scumpe pentru speciile de primăvară și cu 40% mai scumpe în cazul trandafirilor, conform Observator. Așadar, lalelele, zambilele și freziile sunt cele mai căutate flori pentru 1 și 8 martie anul acesta. Prețul unui singur fir variază între 7 și 8 lei.

Un buchet de lalele, peste 100 de lei

În florăriile din municipiul Târgu Mureș, spre exemplu, un buchet simplu de șapte lalele poate să ajungă și la 50 de lei, în timp ce, un buchet mai sofisticat, dar tot cu lalelele în centrul atenție, poate ajunge la peste 100 de lei. Un aranjament floral mai sofisticat, în care există mai multe varietăți de plante decorative, prețul începe de la cel puțin 150 de lei, un preț cu aproximativ 50 de lei mai mare față de cele medii din anul anterior.

Suntem nevoiți să scumpim. O lalea care vine din Olanda parcurge sute de kilometri, iar costurile pentru transporturile în regim special costă foarte mult”, declară patroana unei florării din centrul municipiului Târgu Mureș.

Cu toate acestea, specialiștii estimează că industria florilor va continua să fie profitabilă, mai ales în această perioadă a anului, aceștia anticipând că vânzările vor depăși pragul de 30 de milioane de euro, asta doar în săptămâna 1-8 februarie.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE