Pişcoturile vor dispărea din zona centrală a oraşului Târgu Mureș Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4490 Vizualizări

Pişcoturile vor dispărea din zona centrală a oraşului Târgu Mureș

Piața Bernády György este în curs de transformare, iar lucrările sunt deja în plină desfășurare.

Primarul municipiului Târgu-Mureş a declarat pentru Zi de Zi că faimoasele cărămizi galbene care îmrejmuiau zona verde vor fi păstrate existând discuţii cu fabrica producătoare şi pentru achiziţionarea de astfel de cărămizi şi pentru alte zone ale oraşului.

„În cazul în care se sparg (cărămizile n.r.) ele vor fi înlocuite. Noi am identificat şi producătorul, fabrica Zolnay din Pecs şi anul viitor vom comanda cărămizi noi acolo unde este nevoie. Din păcate sunt foarte fragile, deci la lucrări se sparg foarte uşor, dar ele se pot înlocui, avem tiparele originale. În Piaţa Bernady marea majoritate a pavajului era cu pişcoturi şi am dori ca în următorii 5-6 ani pişcoturile să cam dispară din zona centrală şi să fie înlocuite cu granit şi această cărămidă galbenă Klinker. Desigur locurile trebuie alese cu precauţie având în vedere că ele sunt foarte alunecoase când există precipitaţii”, a spus acesta.

Parcul din zona statuii primarului Bernady Gyorgy, în forma sa actuală, a fost creat în 1994, când aici a fost amplasată și statuia fostului primar al orașului. Proiectul a fost votat de locuitorii din Târgu Mureș în cadrul bugetului participativ de anul trecut. Zona va fi construită cu ajutorul materialelor originale. În timpul lucrărilor, cei doi copaci existenți vor fi mutați într-un alt parc din oraș pentru a pune în valoare frumusețea Casei Teleki, iar zona pietonală va fi extinsă în piață.

Pentru a oferi zonei plantate, gazonului, florilor dar și arbuștilor, condiții de existență şi de creștere, se vor asigura surse de apă prin instalații de irigat profesionale. Iluminatul zonei va fi asigurat prin modernizarea celui existent, corpurile de iluminat vor fi dotate cu surse de lumină noi, economice, cu un consum redus.

Valoarea lucrărilor de execuție este de aproximativ 300.000 de lei (TVA inclus).

Se preconizează că lucrările vor fi finalizate până la 15 octombrie.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE