Home / Invatamant / FOTOREPORTAJ: Curs festiv la Facultatea de Litere și Științe a UMFST Târgu Mureș

FOTOREPORTAJ: Curs festiv la Facultatea de Litere și Științe a UMFST Târgu Mureș

Distribuie

Luni, 18 septembrie, sala Aula Magna din clădirea Facultății de Litere și Științe „Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a fost gazda unui public uriaș – emoționații studenți, proaspăt-ajunși în prima lor zi de facultate.

Studenții au fost întâmpinați atât de către decanul facultății, prof. univ. dr. Giordano Altarozzi, și de prodecanul aceleiași instituții, lector dr. Corneliu-Cezar Sigmirean, cât și de competentele și dedicatele cadre didactice, alături de reprezentanții partenerilor facultății care le vor asigura studenților un drum lin spre piața muncii prin internship-urile pe care le oferă. Totodată, studenții au primit un călduros „Bun venit!” din partea reprezentanților Ligii Studenților.

Învățământ ”centrat pe student”

Mesajul decanului a fost unul de încurajare și susținere pentru noii studenți care calcă pragul facultății pentru prima dată.

„Trebuie să mărturisesc că sunt plăcut surprins de numărul mare de studenți care au răspuns invitației noastre de a fi aici, în această după masă, din prima zi a unei noi etape a vieții voastre, cea de student, pe care majoritatea dintre voi o va trăi ca o provocare – cel puțin în primele săptămâni, pentru că, de nevoie, va trebui să vă adaptați la un ciclu de studii și la un sistem de predare și de învățare diferit față de cel cu care ați fost obișnuiți până acum. Vă felicit pentru alegerea pe care ați făcut-o și aș dori să fiți la fel de convinși ca mine că decizia pe care ați luat-o a fost cea mai bună pe care puteați să o luați. Universitatea noastră, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, după cum s-a văzut în filmul de prezentare, este o universitate care are o tradiție deja consolidată, dar care, în spiritul său, este tânără. Ca orice tânăr, în suflet ne dorim să progresăm, să fim în multe zone chiar etalonul pentru învățământul superior din România. A fi student nu este același lucru cu a fi un elev. Studentul universitar și universitatea ca instituție este altceva – nu este o școală. Este un mediu academic care presupune, în primul rând formarea intelectuală a capacității de gândire clădită pe niște baze și științific demonstrată. Ceea ce ne dorim la nivelul întregii conduceri universitare – din care mă bucur să fac parte și mă simt onorat – este să producem un învățământ cu adevărat centrat pe student”, a fost mesajul decanului facultății, prof. univ. dr. Giordano Altarozzi.


Cursă ”a dobândirii de cunoștințe”

Cuvântul prodecanului facultății a fost înțesat de urări de bine pentru „boboci”.

„Vă felicit pentru alegerea făcută de a deveni studenți la UMFST. Cursul festiv de astăzi este o oportunitate de a vă introduce în atmosfera universității noastre, de a avea un prim contact cu viitoarele cadre didactice, viitorii colegi, conducerea facultății și câțiva invitați cheie. Anii de studenție, desigur, îi putem asocia și cu o cursă a dobândirii de cunoștințe, în mare parte prin prisma disciplinelor pe care le propune fiecare program de studii. Însă, cu siguranță, vă veți convinge că tot acest bagaj informațional va fi suplimentat prin provocările cărora le veți da curs”, a transmis lector dr. Corneliu-Cezar Sigmirean, prodecan.

De la proiecte la festivaluri

În continuare, reprezentanți ai unor companii s-au prezentat studenților, în ideea în care companiile respective vor asigura studenților programe de practică sau o posibilă oportunitate de angajare. Apoi, „bobocii” au făcut cunoștință cu reprezentanții Ligii Studenților, primind invitația de a se alătura comunității lor.

„Noi reprezentăm drepturile studenților în fața conducerii, în fața universității. Pe lângă reprezentare studențească, avem și foarte multe proiecte, precum cel de cercetare, festivaluri studențești. Vrem să facem tot posibilul să vă oferim tot timpul informațiile de care aveți nevoie și sper că o să ne cunoaștem mai bine”, a transmis reprezentantul Ligii Studenților.

Text și foto: Alexandra BORDAȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet U15: Calificare în Turneul Final

Distribuie Echipa de baschet U15 din cadrul CSM Târgu Mureș a terminat turneul 2 din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.