„Parada Taurilor” revine în weekend la Sângiorgiu de Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

„Parada Taurilor” revine în weekend la Sângiorgiu de Mureș

„Parada Taurilor”, eveniment unic în țară, revine anul acesta în data de sâmbătă, 7 octombrie, la Sângeorgiu de Mureș. Evenimentul organizat anual de specialiștii mureșeni, are în vederea prezentarea celor mai frumoase exemplare de bovine. Spectatorii vor putea urmări în arenă exemplare de elită din rase specializate pe lapte și carne.

Sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 11:00, va avea loc cea de-a 21-a ediție a cunoscutei „Paradă a Taurilor”, eveniment cu o tradiție de peste 20 de ani în Sângeorgiu de Mureș, susținut an de an în zona Tofalău, de către experții în genetică și reproducție zootehnică din cadrul companiei Semtest BVN Mureș.

Când vine vorba despre ”Parada Taurilor” aș putea să vorbesc oricând, fiind unul dintre aspectele mele preferate. Am ajuns în 2023 la cea de-a 21-a ediție, prima inițiativă fiind luată în anul 2001. Desigur că la vremea aceea parada se desfășura la cu totul alt nivel, cu un grup restrâns de fermieri, colaboratori și medici veterinari, unde s-au prezentat pentru prima dată câteva exemplare de tauri într-un așa numit „ring” improvizat. Și an de an, colegul meu doctor Mircea Roman a început să pună bazele acestui eveniment, care a ajuns în prezent la un nivel mult mai mare”, a afirmat de curând directorul general al Semtest BVN Mureș, ing. Valer Radu Sician.

Directorul Semtest BVN Mureș a se ocupă de organizarea paradei de mai bine de 10 ani, încă de la începutul mandatului său de director general al companiei. Acesta a dezvăluit pentru cotidianul Zi de Zi că anual muncește, împreună cu echipa sa, peste măsură pentru a dezvolta anvergura evenimentului și pentru a scoate în evidență importanța reproducției în sectorul zootehnic din România.

„Parada Taurilor” de la Sângiorgiu de Mureș a ajuns să aibă o tradiție ieșită din comun pentru fermierii din întreaga țară, fiind un eveniment trecut în agenda fiecăruia și așteptat cu nerăbdare de la o ediție la cealaltă, declară ing. Valer Radu Sician.

În 2023 va avea loc cea de-a 21-a ediție a paradei taurilor, un eveniment care este extrem de așteptat atât de fermieri cât și de locuitorii Sângeorgiului și din împrejurimi. Noi spunem, încă de la începuturile sale, că este un moment de sărbătoare, dar mai mult decât atât, este un punct de ameliorare, un punct de pornire al geneticii zootehnice pentru anul 2024, pentru că, cei care participă la acest eveniment decid ce vor folosi în reproducția din fermele dânșilor în anul ce urmează”, a mai explicat acesta.

Anul acesta, fermierii și experții din domeniu vor alege cel mai frumos exemplar din arenă. „Și de data aceasta, ca și anul trecut, vom alege cel mai frumos taur, ca într-o competiție de „miss și mister” am putea spune. Alegerea va fi făcută în funcțiile de criteriile stabilite de la început de cei aflați în juriu, adică fermierii cu experiență în sectorul de ameliorare și genetică bovină, ajutați, bineînțeles de comisia desemnată”, a adăugat directorul general al Semtest BVN Mureș.

Lorena PINTILIE

Sursa Video: Facebook – Semtest BVN Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE