„Transilvania Motor Ring” pune Mureșul pe harta mondială a motociclismului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1392 Vizualizări

„Transilvania Motor Ring” pune Mureșul pe harta mondială a motociclismului

Reprezentanții Federației Internaționale de Motociclism au fost în inspecție pe circuitul „Transilvania Motor Ring” aflat în localitatea Cerghid, județul Mureș, în vederea organizării pe circuitul mureșean a unei etape din Campionatul Mondial de Supermoto, în 2024.

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport, târgumureșeanul Thomas Moldovan, a declarat, în urma inspecției oficiale, că reprezentanții forului internațional și-au dat acordul pentru susținerea unei etape din cadrul Campionatului Mondial de Supermoto, ce va avea loc anul viitor, pe ringul moto din localitatea Cerghid. „Suntem în legătură cu Federația Română de Motociclism. Se lucrează intens, se stabilește configurația circuitului, s-au finalizat măsurătorile și am identificat deja câteva surse de finanțare”, a afirmat Thomas Moldovan.

Transilvania Motor Ring (TMR) poate găzdui orice fel de competiție auto, moto, alergare și ciclism care se poate desfășura pe un circuit de asfalt. Transilvania Motor Ring este un obiectiv aflat în domeniul public al Județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.

Acesta a fost realizat prin proiectul „PARC AUTO PENTRU SPORTURI CU MOTOR”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, având ca obiectiv general creșterea contribuției turismului la dezvoltarea locală și regională prin diversificarea serviciilor turistice, respectiv crearea în județul Mureș a unui „turism de nișă” – pentru amatorii de sporturi cu motor. Circuitul este localizat la 4 km de drumul național DN 15 (E 60) Turda – Târgu-Mureș – Toplița – Borsec și la 1,70 km de drumul județean DJ 151 B Ungheni – Căpâlna de Sus – limita județului Sibiu.

Lorena PINTILIE

Sursa: Facebook – Transilvania Motor Ring

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE