FOTOREPORTAJ: Hotel Privo, 10 ani de experiențe excepționale Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 509 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Hotel Privo, 10 ani de experiențe excepționale

Inaugurat în anul 2013 în urma unei investiții inițiale de 7 milioane de euro, Hotel Privo din Târgu Mureș este astăzi una dintre cele mai apreciate destinații din industria ospitalității din județul Mureș și chiar din România. Ansamblul hotelier care este alcătuit dintr-un hotel cu design modern, o vilă cu rezonanță pe plaiuri mureșene, construită în stil Art Nouveau, și un restaurant de fine-dining și-a aniversat, în urmă cu câteva zile, primii 10 ani de activitate prin intermediul unui eveniment la care au fost invitați să participe colegi, colaboratori, parteneri de afaceri și nu în ultimul rând prieteni și susținători ai proiectului care a revoluționat domeniul HoReCa din România.

Alături de gazdele Adina Plopeanu, Doru Alin Plopeanu și Emil Morariu, și de amfitrionii Andreea Brașovean și Virgil Ianțu, la aniversarea Hotelului Privo au spus ”prezent” și principalii reprezentanți ai administrației locale și județene precum Ciprian Dobre – prefectul județului Mureș, Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș și Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș.

Emil Morariu, mândru de evoluția Privo

În scurta sa alocuțiune, Emil Morariu a dezvăluit un mic secret din culisele inaugurării Hotelului Privo, eveniment consemnat în anul 2013.

”Sunt foarte onorat de această prezență, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la deschiderea acestui mini-complex, Casa Csonka și hotelul. Aceste două investiții au fost realizate din două dorințe: una a copiilor mei, o investiție modernistă, și eu cu Casa Csonka, una clasică. Și așa a ieșit acest complex de care eu sunt foarte mândru și în special sunt foarte mândru de faptul că Adina (Adina Plopeanu – n.a), fata mea cea mică, a reușit ca în acești 10 ani să conducă, cu ajutorul colectivului ei, acest hotel la aceleași standarde înalte”, a afirmat Emil Morariu.

Totodată, Emil Morariu a reamintit celor prezenți la aniversarea Hotelului Privo că investiția realizată de familia sa a fost apreciată pe plan național, european și mondial încă din momentul lansării în industria ospitalității.

”Antevorbitorii mei au uitat să spună că acum 9-10 ani am luat locul 1 pe țară cu acest complex, am luat locul 1 pe Europa și am luat locul 1 mondial”, a precizat fostul acționar al fabricii Bere Mureș.

”Întreaga mea familie are rezultate deosebite, de care eu sunt mândru, și vă doresc și dumneavoastră să aveți în viață rezultate foarte bune și multă, multă sănătate”, a mai spus, în încheiere, Emil Morariu.

Declarație de dragoste

Omul de afaceri Alin Plopeanu, coproprietar al companiei Construct Mapcom SRL Târgu Mureș și soțul Adinei Plopeanu, proprietara Hotelului Privo din Târgu Mureș, a transmis mulțumiri tuturor clienților și partenerilor pe care Hotelul Privo i-a avut în primii 10 ani de activitate.

”Privo este o investiție în domeniul ospitalității, menirea lui a fost, este și va fi acea de a crea un loc în care să îți dorești să fii, să te întâlnești cu prieteni, să ai o discuție cu un partener sau un viitor partener de afaceri. Prin Privo am vrut să transmitem mesajul că în Târgu Mureș putem și facem lucruri corecte, decente și, de ce nu, cu voia dumneavoastră, mai mult decât atât. A fost forma noastră de a da înapoi ceva comunității din care facem parte. Dacă mă uit la acești 10 ani, partea cu ideea, cu proiectul, chiar cu realizarea construcției, a întregului concept, care n-a fost deloc ușor, nu mai par cele mai grele etape. Aș spune că acești 10 ani în care am încercat și acest vis a devenit realitate, încercăm să îl ținem la locul la care l-am gândit, l-am început, cred că asta a fost și este cea mai grea perioadă și bănuiesc că următorii 10 ani vor fi la fel de grei. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care pe parcursul acestor ani ne-au trecut pragul. Cumva, ne-au motivat și ne-au confirmat că suntem pe drumul cel bun”, a afirmat Alin Plopeanu.

”Aș vrea să mai mulțumesc și celor patru părinți ai mei pentru că m-au educat, m-au sprijinit, m-au sfătuit și m-au susținut în tot ce am făcut până acum”, a adăugat Alin Plopeanu, care a transmis mulțumiri, ”pentru efortul zilnic”, și echipei Hotelului Privo.

La finalul mesajului său, omul de afaceri i-a mulțumit și soției sale, Adina Plopeanu, pentru modul în care a condus destinul Hotelului Privo din 2013 și până în prezent: ”N-am crezut nicio clipă că una din menirile lui Privo va fi să îmi arate cât de grozavă e soția mea!”.

Bijuterie arhitecturală

Povestea Hotelului Privo a început în urmă cu 17 ani, când a fost achiziționat un teren de 5.000 de metri pătrați și Vila Csonka. Dorința de a-i pune în valoare frumusețea i-a determinat pe investitori să construiască un complex hotelier minimalist, cu menținerea stilului original.

Vila Csonka a adus la Târgu Mureș stilul Art Nouveau încă din 1904, cu trei ani mai devreme ca acest curent arhitectural să se afirme în forță în oraș prin construcțiile Palatului Culturii și Palatului Administrativ. Monument istoric, Vila Csonka a fost renovată în 2013 și mobilată cu piese originale, cu o vechime de peste 100 de ani. Una dintre bijuteriile arhitecturale ale Transilvaniei, Vila Csonka dispune acum de 3 camere și 3 apartamente, cu acces direct din recepția hotelului. După ce a fost încadrată în Hotelul Privo, vila a fost nominalizată la bienalele de arhitectură din Transilvania.

Documentarea, autorizațiile, munca echipei de arhitecți și de constructori, sau alegerea materialelor, toate au fost părți din culisele felului în care echipa Privo se prezintă astăzi, în fața lumii, prin suprafețe calme și întinse, cu materiale naturale și high-tech, în care lumina aduce un plus de confort și pune în valoare jocurile de texturi.

Salbă de premii importante

Hotelul Privo este structurat pe trei niveluri, dispune de 40 de camere și apartamente de 4 și 5 stele și are o capacitate de cazare de 102 locuri.

În prezent, brandul Privo are în palmares 63 de premii naționale și internaționale, din care 39 pentru hotel și 24 pentru restaurant, fiind unul dintre cele mai premiate hoteluri din România.

Restaurant în Top 3 din România

De la deschiderea sa și până în prezent, Hotelul Privo propune o bucătărie internațională și cele mai proaspete ingrediente regionale, interpretate într-o manieră contemporană în meniuri semnate de Executive Chef Doru Pastramă, Executive Chef Martin White și Henrik Sebok, Certified Master Chef. Spațiul deschis al restaurantului a fost gândit modular pentru a putea fi adaptat oricăror situații. Echilibrat, eclectiv și rafinat, restaurantul este definit de suprafețe vitrate, având o capacitate de 180 de locuri. Deloc întâmplător, acesta a fost inclus în ghidul Gault & Millau și  a fost selectat în primele trei restaurante din România pentru ”Best services”. Este singurul restaurant de hotel din România câștigător al prestigiosului Award of Excellence acordat de Wine Spectator din Statele Unite ale Americii, premiu obținut în decursul a nouă ani consecutiv (2015-2023).

Nu în ultimul rând, vinoteca Privo deține o selecție de peste 350 de etichete de vinuri și aproximativ 4.000 de sticle, având o cameră pentru degustări și o cameră dedicată depozitării și tezaurizării pe termen lung.

Mai mult decât ”acasă”

Experiența celor 10 ani de Privo a fost sintetizată astfel: de către Adina Plopeanu, proprietara hotelului: ”Fiecare zi e specială. Tot timpul au venit angajați noi, am avut colegi noi. A fost o provocare pentru mine să-i înțeleg pe fiecare, să pot comunica cu fiecare, să-i înțeleg să facem o echipă, tot timpul am vrut să venim cu lucruri noi, ne-am documentat, am întrebat lumea cam ce ați dori, ce simțiți, vreți să vă simțiți ca acasă? Și lumea a zis că da, dorim să ne simțim ca acasă, dar eu cred că e nevoie de mai mult. Dacă vrei să te simți ca acasă, rămâi acasă”.


Privo, într-un cuvânt

”Corectitudine. Să oferi lucrul corect. Să nu minți. Atât.” – Adina Plopeanu, proprietar Privo.

”Cred că Privo înseamnă unic.” – Lucia Fulop, hotel manager.

”Acesta este cuvântul: excelență.” – Marius Danciu, operations manager.

”Mă gândesc care ar fi cuvântul acela: excepțional.” – Raul Kiss, executive chef.

Ce înseamnă 10 ani de Privo?

”Acum 10 ani ne-am propus să aducem nivelul serviciilor hoteliere din România la un alt nivel, să punem România pe harta turismului internațional. Și acum, după 10 ani, bineînțeles cu ajutorul unui produs corect, cu ajutorul unei echipe competente și mai ales dedicate, am reușit nu doar să oferim cazare și mâncare. Am reușit să oferim experiențe. Pentru mine, cel mai important că am cunoscut și ne-am făcut cunoscuți. Am învățat și am învățat și noi la rândul nostru.” – Adina Plopeanu, proprietar Privo.

”Privo înseamnă un proiect foarte drag sufletului meu, iar cei 10 ani au fost pentru mine o experiență desăvârșită, o provocare, împlinire și dedicare profesională, devotament, disciplină și nu în ultimul rând au însemnat o creștere profesională.” – Lucia Fulop, hotel manager.

”Provocare, succes, bucurie. Cam astea ar fi cuvintele. Pe scurt. Momente definitorii care au marcat pozitiv experiența mea la Privo au fost în ordinea asta cronologică, în 2015 când am câștigat pentru prima dată Award of Excellence de la prestigioasa revistă Wine Spectator, un premiu foarte important care atestă eforturile noastre, care certifică eforturile noastre în direcția servirii vinului. Iar în 2021, un upgrade la acest premiu, am trecut la Best Award of Excellence, fiind clasificați printre primele 1.300 de restaurante ale lumii ca selecție de vinuri.” – Marius Danciu, operations manager.

(Redacția / Foto: Ioana PORAV)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE