PROIECT. Sens giratoriu nou pe o arteră importantă din Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2346 Vizualizări

PROIECT. Sens giratoriu nou pe o arteră importantă din Reghin

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Amenajare sens giratoriu intersecția strada Gării cu strada Axente Sever, municipiul Reghin”, propus a fi amplasat în municipiul Reghin, strada Axente Sever și strada Gării, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 9 octombrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Municipiului Reghin și prevede amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Gării cu strada Axente Sever, pe șase parcele de teren intravilan, aparținând municipiului Reghin, având suprafața totală de 29.062 de metri pătrați.

”În prezent traficul în zonă se desfășoară cu dificultate, intersecția în cauză fiind situată pe una dintre cele mai importante artere de circulație a municipiului, pe malul stâng al râului Mureș. Justificarea necesităţii proiectului: investiţia are drept scop fluidizarea traficului rutier prin diminuarea blocajelor în cazul vehiculelor, posibilități de traversare mai accesibile pentru pietoni, îmbunătăţirea infrastructurii şi concomitent a imaginii de ansamblu, în contextul global al dezvoltării durabile”, se menționează în document.

În ceea ce privește principalele caracteristici tehnice ale proiectului, acestea sunt următoarele: suprafață totală de amenajare – 3006 de metri pătrați, din care 2848 de metri pătrați în proprietatea Consiliului Local Reghin și 158 de metri pătrați în proprietatea IRUM SA. Totodată, trei străzi vor fi amenajate după cum urmează: strada Gării (DJ 154A) – 92 de metri, strada Axente Sever (DJ 154E) – 53 de metri și acces IRUM SA – 52 de metri.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE