Parc fotovoltaic de 140 de kilowați construit de o primărie mureșeană Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1867 Vizualizări

Parc fotovoltaic de 140 de kilowați construit de o primărie mureșeană

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Realizarea capacităţilor de producţie a energiei electrice pe bază de sursă fotovoltaică în comuna Pănet, judeţul Mureş”, propus a fi amplasat în satul Sântioana de Mureş, pe un teren identificat prin C.F. Nr. 53451 Pănet, nu se supune evaluării impactului asupra mediului

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 13 octombrie 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Pănet, instituție condusă de către primarul Bodó Elöd Barna, și presupune echiparea unui teren de 6.300 de metri pătrați cu echipamente fotovoltaice dispuse în aer liber pe teren, orientate către sud, echipamente de alternare şi transformare a curentului electric produs, trasee de colectare a energiei electrice produse, drumuri de exploataţie interne (pietruite), împrejmuire terenuri, sistem de iluminare incintă, construcţii pentru mentenanţă și branşament electric.

Astfel, vor fi montate 280 de panouri fotovoltaice cu o putere totală de 140 de kilowați.

”Accesul pe parcela studiată se poate realiza din drumul de acces situat la nord-vest de teren. Sistemul fotovoltaic este complet automatizat și supravegheat electronic de la distanță prin suport GSM-GPRS. Sistemul este o constucție temporară, ușoară, demontabilă și nu presupune nici o lucrare de structură. Toate echipamentele sunt ”outdoor”, prin urmare nu necesită sistem de încălzire și nici surse de gaz natural sau combustibil fosil. Conectarea la rețeaua SEN se va face conform studiului de soluție aprobat prin ATR de către operatorul local, prin intermediul unui trasformator trifazat”, se menționează în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE