Se reabilitează piața urbană și parcul central din Sighișoara Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 256 Vizualizări

Se reabilitează piața urbană și parcul central din Sighișoara

Primarul municipiului Sighișoara, a anunțat luni, 23 octombrie, că a semnat deja contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al obiectivului „Regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei – patrimoniu mondial UNESCO”, un proiect care vizează refacerea parcului central și pieței urbane a orașului.

Iulian Sîrbu, edilul municipiului Sighișoara, a dezvăluit că a semnat contractul pentru demararea proiectului de reabilitare și refacere a pieței centrale a orașului dar și a parcului central. Studiul de fezabilitate al obicetivului de „Regenerare urbană a centrului istoric al Sighişoarei – patrimoniu mondial UNESCO”, valorează peste 600.000 de lei, iar finanțarea acestuia se va realiza prin ADR Centru.

Conform primarului, la finalul acestei investiții, care ar urma să se realizeze integral prin fonduroi europene, Sighișoara va avea o piață urbană modernă realizată prin reabilitarea și amenajarea zonei Sigma, alei pietonale, spațiu creativ și cultural, iluminat arhitectural, regenerarea verde a parcului central și extinderea sistemelor de supraveghere.

Municipiul Sighișoara a semnat, în luna martie a acestui an, un acord de parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru prin care se viza realizarea unui proiect de sprijin la nivelul regiunii centrale a orașului. Acordul de parteneriat vizează pregătirea de proiecte finanţate pentru perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură şi servicii publice de turism, infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare şi drumuri de legătură, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Facebook – Primăria Sighișoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE