Eveniment inedit la Târgu Mureș, de Săptămâna Limbii Italiene în Lume Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Eveniment inedit la Târgu Mureș, de Săptămâna Limbii Italiene în Lume

Cu prilejul celei de-a XXII-a Săptămână a Limbii Italiene în Lume, la data de 21 octombrie curent, în cadrul bibliotecii „Serafim Duicu” a Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, a avut loc lansarea cărții „Gabriele D’Annunzio tra Poesia, Piacere, Audacia”, semnată de către scriitorul italian Antonio Rizzo. Lucrarea este dedicată lui D’Annunzio, la împlinirea a 160 de ani de la nașterea sa și a fost publicată cu sprijinul Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT.

În debutul evenimentului, moderat de către Olivia Simion și Carmen Gabriela Popa, au luat cuvântul rectorul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Mircea Simionescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Mureș, Nicolae Băciuț, directorul editurii Hertzog, maestrul Radu Iațco, precum și președintele RO.AS.IT, Ioana Grosaru.   

Evenimentul a culminat cu un discurs susținut de către scriitorul italian Antonio Rizzo, fiind și invitatul special al zilei, iar la final, participanții au avut ocazia să facă cunoștință cu o expoziție inedită, organizată de RO.AS.IT., cu genericul „De la emigrare la integrare” – o istorie în imagini a comunității italiene din țara noastră.

Acțiunea a fost organizată de către Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș în parteneriat cu Editura Hertzog, Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și Ambasada Republicii Italiene în România.

Prof. Andrei GUȚU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE