Cea de-a XI-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, în desfășurare Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

Cea de-a XI-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, în desfășurare

În intervalul 26-27 octombrie, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureș desfășoară cea de-a XI-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni în cadrul căreia vor fi abordate subiecte diverse privind noutățile din sfera serviciilor farmaceutice, perspectivele de viitor și oportunitățile profesionale ale medicilor famaciști, managementul calității, farmacovigilența și reglementarea, rolul farmacistului clinician la patul bolnavului și altele. Eveneimentul se desfășoară în sala Aula a Facultății de Farmacie din cadrul UMFST.

Această ediție reunește farmaciști practicieni, farmaciști din toate mediile de exercitare a profesiei, atât din farmacia comunitară, farmacia din spital, dar și din industrie, distribuție, farmacie clinică și farmacovigilență, reglementare și studii clinici. Este un forum în care farmaciștii vin și își împărtășesc din experiențele lor. În cea de-a doua zi a evenimentului, vor fi prezenți manageri de spital, șefi de secție, directori medicali ai spitalelor din Târgu-Mureș, alături de care vom dezbate rolul farmacistului clinician în echipa medicală și sperăm să ajungem să avem și noi în spitale farmaciști clinicieni la patul bolnavlui”, a declarat pentru cotidianul Zi de zi, Nicoleta Logigan, președinta Colegiului Farmaciștilor Mureș.

În prima zi de eveniment, dr. Marius Cherecheș conf. Dr. Gabriel Hancu au organizat simpozionul intitulat „Viitorul profesiei de farmacist”, menit să inițieze discuții refritoare la problematicile viitoare ale profesiei de medic farmacist, să identifice provocări și neajunsuri, dar și soluțiile aferente acestora.

Va fi un simpozion despre viitorul profesiei de farmacist și viitorul farmaciei. Suntem într-un moment de cumpănă în care profesia se redefinește, de la farmacistul care prepara medicamente și doar le distribuia, ajungem la farmacistul care face mai mult decât atât, care se implică în managementul terapiilor, farmaciști care pot să facă vaccinuri, testări Covid, farmaciști care se implică în urmărirea aderenței la medicație. În același timp, vorbim despre o profesie care a scăzut din atractivitate și avem mai puțin studenți, avem farmaciști care consideră că nu sunt destul de apreciați sau destul de bine plătiți, iar noi încercăm prin acest simpozion să punem câteva probleme pe tapet și să vedem părerea colegilor, să deducem cam care sunt provocările actuale, care ar fi potețialele soluții și încotro ne îndreptăm”, a precizat dr. Marius Cherecheș, lector în cadrul UMFST.

Pe parcusrul celor două zile de eveniment sunt așteptați nu mai puțin de 700 de participanți care vor adera atât online, cât și onsite. Nicoleta Logigan a declarat că astăzi, 26 octombrie, au fost prezenți circa 200 de farmaciști. La eveniment vor participa, de asemenea, aproximativ 30 de lectori specializați în acest domeniu, care vor susține o suită de prelegeri educative relevante pentru auditoriu.  

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE