Alimentele și bolile. De la farfurie, la nutriția de precizie Sanatate
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Alimentele și bolile. De la farfurie, la nutriția de precizie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță organizarea, în perioada 24 – 25 noiembrie 2023, a ediției cu numărul trei a conferinței naționale de management și intervenții nutriționale intitulată „Contaminarea alimentelor în contextul schimbărilor climatice”. Evenimentul este coordonat de prof. univ. dr. Monica Tarcea, șeful Disciplinei Nutriție comunitară și igiena alimentelor din cadrul Facultății de Medicină, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

Tema ediției din acest an este „Alimentele și bolile. De la farfurie, la nutriția de precizie”, iar prezentările vor fi susținute de lectori din domenii multidisciplinare, medici, farmaciști și dieteticieni, după cum urmează : Dr. Delia- Reurean Pintilei, Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Iași,  Șef lucr. dr. Daniela Cîrnațu, Medic primar igienă, șef secție sănătatea în relație cu mediul, Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara, Șef lucr. dr. ing. Irina Mihaela Matran, UMFST “George Emil Palade”, Facultatea de Medicină, Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Conf. univ. farm. Anca Lucia Pop, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (UMFCD), Bucureşti, Facultatea de Farmacie, Disciplina de Laborator Clinic Igiena Alimentației, Dr. Bogdan Smeu, Medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie bariatrică, București, Dr./Psihoterapeut Miruna Lovinescu, Psihoterapeut, coach, Prof. univ. dr. Dan Vodnar, Profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Farm. Bianca Vodnar, Farmacist, Cluj Napoca Director de proiect Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca- Institutul de Științele Vieții, Nutriționist dietetician Monica Sânpălean, Fondator al asociației non profit ProNutriție, înfiinţată alături de alți specialişti în nutriţie clinică şi comunitară, absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, specializarea nutriţie şi dietetică, Dr. Mihaela Codruța Ciongradi,  Medic primar medicină de familie Iași,  Grupul de diabet zaharat, nutriție și  boli metabolice din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF), Conf. univ. dr. Ginel Baciu, Medic primar pediatrie și gastroeneterologie pediatrică, Spitalul Clinic de Urgențe pentru copii, Sf Ioan, Galați, Farm. Nicoleta Răducanu, Farmacist primar, specialist în Laborator Farmaceutic, specialist în nutriție Clinică și Comunitară, Dietetician Nicoleta Tupiță, Dietetician autorizat și Manager Nutriție Nestlé Regiunea South East Europe.

Conferința va fi creditată cu puncte EMC (medici) și EFC (farmaciști).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE