UDMR Târgu Mureș îl pârăște pe prefect la Guvern ”pentru a opri politizarea Prefecturii”. Ciprian Dobre: ”UDMR amenință prefectul pentru că își exercită atribuțiile legale” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1901 Vizualizări

UDMR Târgu Mureș îl pârăște pe prefect la Guvern ”pentru a opri politizarea Prefecturii”. Ciprian Dobre: ”UDMR amenință prefectul pentru că își exercită atribuțiile legale”

Biroul de presă al UDMR Târgu Mureș a remis vineri, 10 noiembrie, un comunicat de presă intitulat ”Instituția Prefectului nu este jucăria politică a PNL Mureș!”. În textul comunicatului, reprezentanții UDMR Târgu Mureș își exprimă nemulțumirea vis a vis de activitatea prefectului județului Mureș, liberalul Ciprian Dobre, despre care afirmă că ”a atacat”, în interval de o săptămână, mai multe acte administrative ale Primăriei Municipiului Târgu Mureș, fără însă să precizeze concret care sunt respectivele acte administrative.

În replică, prefectul Ciprian Dobre, care deține și funcția de președinte al PNL Mureș, susține că nu ”a atacat”, ci ”a notificat” hotărâri ale Consiliului Local Târgu Mureș și spune că nu se va lăsa intimidat ”de amenințările UDMR și nici de clica lui Soós.”

Comunicat UDMR Târgu Mureș: ”Instituția Prefectului nu este jucăria politică a PNL Mureș!”

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul remis de Biroul de presă al UDMR Târgu Mureș, organizație condusă de către Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș:

”Instituția Prefectului, prin lege, este reprezentantul Guvernului pe plan local asigurând verificarea legalității actelor administrative ale autorităților publice locale.  

Prefectul județului Mures abuzează de funcția ocupată vremelnic, prin intermediul controlului de legalitate. În doar o săptămână a atacat mai multe acte administrative ale Primăriei Municipiului Târgu Mureș doar pentru a deservi interesele politice obscure ale PNL Mureș, prin a bloca, cu orice mijloace, activitatea administrației locale.  

Vom folosi toate pârghiile legale pentru a opri politizarea Prefecturii. Ca prim pas vom sesiza Guvernul că în județul Mureș reprezentanții săi pe plan local cred că sediul Partidului Național Liberal este același cu cel al Instituției Prefectului.” 

Comunicat Ciprian Dobre: ”UDMR nu spune nimic despre incompetența primarului și a clicii lui Soós”

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul remis de Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, la solicitarea cotidianului Zi de Zi:

”UDMR amenință prefectul județului Mureș pentru că își exercită atribuțiile legale. 

Într-un comunicat de presă, UDMR se arată deranjată că am notificat hotărâri ale Consiliului Local Târgu Mureș, care, potrivit analizei echipei juridice, sunt nelegale. 

UDMR a ajuns atât de jos, încât are tupeul să afirme că, prin exercitarea controlului de legalitate, s-ar abuza de o funcție publică.

Tot UDMR mă acuză că blochez activitatea administrației locale, dar nu spune nimic despre incompetența primarului și a clicii lui Soós

Vă asigur că Târgu Mureșul nu mai este jucăria voastră și nu mai faceți ce vreți. 

Am spus-o și o repet: primarul Soós și clica acestuia nu reprezintă Târgu Mureșul. Și ne convigem de asta în fiecare zi. Este suficientă orice întâlnire cu locuitorii orașului, indiferent de cartier.

Îi asigur pe târgumureșeni că, din calitatea de prefect, voi veghea în continuare la respectarea legii și nu voi fi intimidat de amenințările UDMR și nici de clica lui Soós.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE