AFIR începe o nouă sesiune de finanțare din fonduri europene. Vezi la cât se ridică valoarea acestora Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

AFIR începe o nouă sesiune de finanțare din fonduri europene. Vezi la cât se ridică valoarea acestora

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a dat startul unei noi sesiunde de finanțare din fonduri europene, în valoarea de 1.800.000 euro. AFIR a anunțat luni, 20 noiembrie, lansarea sesiunii de depunere a Cererilor de finanțare aferente Intervenției DR 37 – Transfer de cunoștințe.

AFIR a mai anunțat că în perioada 20.11.2023, ora 09:00 – 22.03.2024, ora 16:00 fermierii și agricultorii din întreaga țară vor putea depune cereri pentru Intervenția DR 37 – Transfer de cunoștințe.

Alocarea stabilită pentru această sesiune este în valoare de 1.800.000 de euro. Fondurile alocate prin intervenția DR-37 se acordă sunt sub forma unor costuri unitare standard, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, beneficiarii direcți ai acestei finanțări.

În cadrul intervenției DR-37 sunt prevăzute trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru întâlniri față în față cu cazare (CUS – A), cu o valoare de 94 €/ persoană/ zi, pentru întâlniri față în față fără cazare (CUS – B), cu o valoare de 67 €/ persoană/ zi și respectiv pentru întâlniri online (CUS – C), cu o valoare de 21 €/ persoană/ zi”, se arată în textul comunicatului transmis de AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale).

Pentru primul apel de selecție lansat în cadrul acestei intervenții, au fost stabilite două domenii de formare profesională, respectiv domeniul „Eco-Scheme” – obligatoriu, prin care vor fi instruiți fermierii, în special beneficiarii schemelor finanțate prin Pilonul I al PAC pentru climă, mediu și bunăstarea animalelor și domeniul „Cunoștințe în materie de mediu, climă și eficiență a utilizării resurselor în cadrul exploatațiilor agricole”, care se adresează în special beneficiarilor finanțărilor de agro-mediu și climă și agricultură ecologică.

Durata cursurilor va fi de 3 zile pentru primul domeniu și de 5 zile pentru ambele domenii, inclusiv activitățile practice prevăzute și se adresează fermierilor din România. Pragul de calitate prestabilit este de 50 puncte. Furnizorii de formare profesională pot fi entități/ consorții publice sau private, care activează în domeniul formării profesionale și care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate”, se mai arată în cuprinsul comunicatului.

Aceștia se pot înregistra pe platformă în mod continuu în vederea înscrierii în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională, (registrul va fi disponibil pe www.afir.ro printr-o aplicație distinctă).

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE