Noua casă a ”Institutului Inimii” Târgu Mureș, de la vis la realitate Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

Noua casă a ”Institutului Inimii” Târgu Mureș, de la vis la realitate

În cadrul conferinței „Infrastructură de sănătate și finanțarea serviciilor medicale” care a avut loc joi, 23 noiembrie, a fost invitată și Dr. Mariana Ciorba, manager al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (”Institutul Inimii”) din Târgu Mureș.

Sub conducerea sa, Institutul a semnat un contract impresionant, de peste 100 de milioane de euro, pentru construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular. Expertiza și dedicarea echipei coordonată de către Dr. Ciorba au contribuit semnificativ la avansarea serviciilor de sănătate cardiovasculară și transplant în România.

„Mă simt onorată să reprezint colectivul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant și pentru încrederea pe care au investit-o în mine pentru a fi reprezentantul legal al acestei instituții”, a spus aceasta.

Investiții de 106 milioane de euro

„Prezint în primul rând paleta de servicii a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant care este un important centru diagnostic terapeutic, educațional, științific și de cercetare, lider de necontestat pe piața serviciilor cardiologice de cardiologie pediatrică, chirurgie cardiovasculară la adulți și la copii, cardilogie inetrvențională la adulți și copii. Avem în prezent în oferta de contractare un număr de 120 de paturi de cardiologie, din care 40 de paturi de copii, 57 de paturi de chirurgie cardiovasculară, din care 10 paturi pentru copii și 2 paturi de transplant. Avem 23 de paturi de anestezie și terapie intensivă, dintre care 10 sunt destinate pentru copii și 3 oferite pacienților pentru transplant. Avem noile structuri funcționale care susțin activitatea secțiilor de bază ale institutului și avem o structură de cercetare unică în țară, mai exact producția de valve biologice în laboratorul institutului nostru”, a afirmat Dr. Mariana Ciorba.

„Trebuie să spun că 33% din pacienți sunt din județul Mureș, iar restul de 67% sunt pacienți care provin din toate județele țării, ceea ce conferă unității noastre caracterul de Institut Național de Importanță Strategică”, a mai adăugat aceasta.

Șase transplanturi de cord, în 2023

„Trebuie să spunem că dintre cele 420 de spitale în contractul Casei Naționale de Asigurări suntem pe locul 3 după două unități private în domeniul dermatologiei intervenționale. Putem spune că complexitatea actului medical de la nivelul institutului nostru este de nivel național. De asemenea, una dintre caracteristicile activității noastre este activitatea în domeniul transplantului de cord. În acest an am înregistrat un număr de șase transplanturi de cord, ultimul pacient se află încă internat”, a mai spus aceasta.

„Dacă ne-am imagina o diagramă, am vedea faptul că avem o autorizație de funcționare cu un plan de conformare care determină clasificarea incorectă din punctul de vedere al autorității managementului de calitate în unitate cu încredere scăzută, am putea spune că construcția unei noi clădiri este absolut importantă pentru a ne situa din nou acolo unde merităm. Visul nostru a început cu o scrisoare de intenție din partea Ministerului Sănătății și cu sprijinul unei întregi comunități, parlamentarilor de Mureș, Ministerului Sănătății, a domnului ministru și a întregii echipe pe care o conduce, europarlamentari și autorități ale administrației publice care au făcut ca pe acea listă de 49 de spitale, pe numărul 48 să apară și institutul nostru”, a mai precizat aceasta.

Clasare pe primul loc, cu 97 de puncte

„Vreau să vă spun că au fost ambiții mari. Cu toată suflarea medicală, sprijinită și de autorități am luptat în a înainta dosarul nostru și într-o bună dimineață, în Revista Capital a apărut știrea că am fi câștigători în această competiție și apoi au apărut comunicările oficiale ale Ministerului Sănătății. (…) Institutul nostru s-a clasat pe primul loc cu 97 de puncte. (…) Obiectivul nostru constă în construirea unui corp de clădire modern, funcțional, independent, care să asigure respectarea corectă a fluxurilor intraspitalicești și oferirea de servicii medicale de înaltă performanță. (…) Dorim să creștem accesabilitatea populației la serviciile de sănătate, să asigurăm egalitate de șanse în ceea ce privește acest lucru tuturor persoanlor, să îmbunătățim calitatea tratamentelor și a aparaturii și să dezvoltăm noi activități medicale”, a mai spus aceasta.

Continuarea finanțărilor, o necesitate

„În acest moment tratăm un număr de 187 de copii într-un an prin proceduri de chirurgie cardiovasculară și 48 de copii cu proceduri de cardiologie intervențională pediatrică. Noi apreciem prin infrastructura și prin structura de paturi instalate ale institutului că vom putea crește cel puțin încă o dată cu condiția finanțării tuturor acestor servicii de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, a conchis Dr. Mariana Ciorba.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE