Prof. Dr. Benedek Imre, idei pentru eficientizarea sistemului de sănătate din România Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 814 Vizualizări

Prof. Dr. Benedek Imre, idei pentru eficientizarea sistemului de sănătate din România

Administratorul Centrului Medical Cardiomed din Târgu Mureș, Prof. Dr. Benedek Imre, a participat joi, 23 noiembrie, la Conferința cu tema ”Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare”, eveniment organizat la Târgu Mureș de revista economică Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi.

Reputatul medic cardiolog mureșean a avut o intervenție în cadrul primului panel al conferinței, dedicat finanțării serviciilor medicale, prilej cu care a reliefat mai multe aspecte necesare eficientizării funcționării sistemului de sănătate din România.

Șapte idei critice transmise de Prof. Dr. Benedek Imre

Redăm, în rândurile de mai jos, o selecție a principalelor idei transmise de către Prof. Dr. Benedek Imre:

– ”Legea Asigurării de Sănătate a fost castrată, a devenit comunistă. Dacă puteți să o reduceți în sensul autonomiei, solidarității, subsidiarității.”

– ”Educația. Toată lumea vorbește de educație. La noi nu este încă reglementată și făcută bine această educație. Dacă alegeți conducători de rezidențiate care fac să fie o plăcere pentru rezidenți să lucreze, atunci studenții și rezidenții nu se vor mai plimba pe coridoare. E foarte caracteristic, peste tot, plimbatul pe coridoare. Dacă îi dați în mână, zic eu, cateterul, ziceți dumneavoastră bisturiul, sau zice altul lama de Histologie, atunci le creșteți pofta.”

– ”Vorbim de bani. Banii sunt suficienți. Nu vor fi niciodată suficienți, nu sunt repartizați așa cum ar trebui să fie sau cei care se ocupă nu se ocupă așa cum ar trebui. Aici vine o idee, permisivitate maximă, control sever. Nu se poate ca un ginecolog să își examineze nevasta de 20 de ori și Casa să deconteze. Controlul este foarte important.”

– ”Sistemul public este ceea ce asigură maxima ofertă din gama de specialități și boli. Dar un medic profesionist atunci va deveni profesionist dacă va lucra, va cerceta și va comunica. Nu au fost întrunite criteriile.”

– ”Politicul își bagă cam prea mult interesul propriu (în sistemul de sănătate – n.a.).”

– ”Ați dezorganizat acordarea competențelor. De exemplu, dacă urc pe un stand (de vânătoare – n.a.) și nu pun mâncare și nu cultiv animalele să vină acolo, nu trag în țintă. Degeaba stau pe standul respectiv, pentru că nu se obține nimic. Cam așa sunt multe unități.”

– ”Digitalizarea. Toată lumea vrea să înceapă digitalizarea, ”dar nu cu mine, cu altul.” Digitalizarea e cea mai bună pentru scoaterea în evidență.”

Partenerul principal al evenimentului este UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar parteneri Medlife, STADA România, Ropharma, BT Divizia pentru Medici, Medex Vital Serv/Spitalul Oncologic Târgu Mureș, Cardio Clinic, Cardiomed, Clini Lab, Farmaciile Apotheka, Tunic, Kone, Sixense, Seiv Instal, Ingricop, Renault, IRUM, Maviprod, Transavia și Crama Știrbey.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE