Lecție de siguranță rutieră, la Sărmașu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Lecție de siguranță rutieră, la Sărmașu

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sărmașu, împreună cu Serviciul Criminalistic și Serviciul Rutier, au desfășurat o activitate preventivă, pentru conștientizarea riscurilor nerespectării regulilor de circulație, prevenirea victimizării minorilor și a implicării acestora în accidente rutiere.

Activitatea s-a desfășurat la Casa de Cultură din localitate, la care au participat peste 150 de elevi din clasele V-VIII ale Liceului Teoretic ”Samuil Micu” din Sărmașu, însoțiți de cadre didactice.

”Copiilor le-au fost prezentate regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitatea lor de participanți la trafic: pietoni, bicicliști, pasageri. Polițiștii au simulat un traseu aplicativ, parcurgând itinerariul casă-școală-magazin-locul de joacă, evidențiind totodată potențialele pericole întâlnite pe parcurs. De asemenea, câinele de urmă prezent la activitate a jucat rolul principal în simularea unei cercetări la fața locului. Nu în ultimul rând, copiii au avut ocazia să experimenteze aspecte practice, îmbrăcând obiecte vestimentare specifice polițiștilor, participând la sesiuni foto și încercând imobilizări de infractori, prin imitarea procedurilor aplicate de polițiști în astfel de situații”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE