”Scumpă Țară Românească!”, la Muzeul Județean Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

”Scumpă Țară Românească!”, la Muzeul Județean Mureș

În preajma Zilei Naționale a României, elevii claselor a I-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, coordonați de prof. Daniela Ioana Bogdan, prof. înv. primar Alina Paraschiva și prof. Pol Vărzaru Radu au participat alături de specialiști ai secțiilor de Etnografie și Istorie din cadrul Muzeului Județean Mureș la un program educațional.

Programul a cuprins vizitarea expozițiilor tematice etnografice și istorice, confecționarea de cocarde tricolore și prezentarea unui moment artistic cuprinzând cântece și recitări din poezia patriotică.

”În contextul expozițional destinat Marii Adunării de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, elevii au susținut plini de entuziasm un moment muzical – literar intitulat ”Scumpă Țară Românească!” dedicat Zilei Naționale a României. La finalul întâlnirii, prin intervențiile lor, copiii și-au mărturisit dragostea față de valorile și însemnele naționale, față de țară, așa cum se vede ea la vârsta școlară, cum și-o imaginează ei că trebuie să rămână frumoasă, curată, iubită de locuitorii ei, cu tot ce are mai de preț, ca o valoroasă moștenire transmisă de la înaintași prin jertfă și sacrificiu suprem”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș, pe pagina de Facebook a instituției.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE