Cum amenajezi un colţ de relaxare la tine acasă: 5 idei creative Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Cum amenajezi un colţ de relaxare la tine acasă: 5 idei creative

Nu trebuie să cauţi relaxarea prea departe de casă, mai ales dacă ştii cum să creezi spaţii pe gustul tău, unde să îţi găseşti liniştea şi starea de bine. Poţi avea un colţ de relaxare chiar acasă, fie în living, fie la birou sau chiar în mai multe camere diferite, în funcţie de activităţile tale preferate şi de dimensiunile locuinţei.

Iată 5 idei creative pentru a amenaja un colţişor de voie bună acasă:

Personalizează biroul

Biroul de acasă poate deveni o oază de linişte şi relaxare, însă contează modul în care amenajezi acest spaţiu. Locul unde muncești nu trebuie să fie impersonal, dimpotrivă. Acesta trebuie amenajat astfel încât să îţi trezească inspiraţia, fie că vrei să lucrezi sau să te relaxezi cu o carte bună ori un curs online pe placul tău.

Începe prin a organiza spaţiul. Îţi doreşti un birou ordonat, unde toate să aibă locul lor. Mai apoi, adaugă obiecte care să te ajute să munceşti sau să te relaxezi mai bine. O agendă pe gustul tău, o pereche de căşti wireless, o ramă foto, toate te pot ajuta să transformi spaţiul într-unul mai plăcut.

Biroul nu trebuie să fie neapărat locul unde munceşti şi atât. La birou te poţi ocupa de proiecte personale, cursuri, lectură sau alte activităţi care îţi aduc bucurie.

Achiziţionează un fotoliu

Un colţ de relaxare se poate înfăptui foarte uşor cu doar câteva piese de mobilier. Cea mai simplă soluţie o reprezintă fotoliul. Un fotoliu confortabil este ideal pentru a te relaxa la un film, cu o carte bună sau pentru a medita.

Poţi amenaja un mic colţişor de relaxare cu un fotoliu, un taburet pentru picioare şi un lampadar. Lampadarul este util atunci când vrei să citeşti sau să lucrezi la ceva. Mai mult, un lampadar cool va face şi design-ul spaţiului mai atrăgător.

Dacă simţi nevoia, adaugă şi o măsuţă de mici dimensiuni. Acesta te va ajuta să păstrezi la îndemână telefonul, câteva cărţi ori reviste sau chiar laptopul.

Transformă zona de living

Zona de living se poate transforma într-un spaţiu cozy fără prea mari bătăi de cap. Începe prin adăuga o pătură pufoasă şi câteva perne decorative pe canapea. În acest fel, te vei relaxa mai uşor şi mai confortabil la filme sau atunci când citeşti ori stai pe laptop.

Mai apoi, poţi folosi şi alte decoraţiuni care să te ajute să obţii o atmosferă relaxantă. Lumânările parfumate se număra printre cele mai populare opţiuni. Achiziţionează lumânări realizate din ingrediente naturale, cum ar fi ceara de soia şi uleiurile esenţiale. În acest fel, vei parfuma plăcut casa, fără să fie necesar să utilizezi odorizante pline de chimicale.

Acordă atenţie corpurilor de iluminat

Lumina dintr-o cameră dictează de cele mai multe ori atmosfera. De aceea, este de preferat să alegi corpuri de iluminat cu design simplu, minimalist, fie că este vorba despre spoturi LED sau lampadare.

Optează pentru lumină neutră sau caldă, mai ales dacă vrei să creezi o atmosferă intimă. De asemenea, nu ai nevoie de prea multe corpuri de iluminat. Ce-i prea mult strică, iar lumina foarte puternică în exces nu face decât să te obosească şi să îţi agaseze ochii.

Foloseşte o boxă smart

O boxă smart este ideală dacă îţi doreşti un colţ de relaxare şi mai ales dacă vrei să iei o pauză de la ecrane. Cu ajutorul ei poţi să asculţi podcast-uri şi muzică la calitate înaltă, fără să fie nevoie să foloseşti televizorul sau telefonul. Preţurile boxelor smart pornesc de la 200 de lei, însă acestea sunt super versatile şi le vei putea folosi pentru o mulţime de activităţi.

Relaxarea şi starea de bine îşi pot găsi locul la tine acasă, atunci când amenajezi mici spaţii exact pe gustul tău. Foloseşte trucurile de mai sus ca să te bucuri de un spaţiu care să te invite la relaxare. Poţi avea un fotoliu confortabil pentru lectură şi meditaţie, un colţar îmbietor pentru seara de cinema sau chiar un birou unde să te ocupi cu spor de hobby-uri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE