Ceragrim Ungheni, investiție într-o unitate nouă de preparare și procesare a cărnii Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3115 Vizualizări

Ceragrim Ungheni, investiție într-o unitate nouă de preparare și procesare a cărnii

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Demolare corp de clădire existent C1 și înființare unitate de preparare și procesare carne de porc și vită”, propus a fi amplasat în localitatea Ungheni, strada Principală nr. 59/C, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Detalii despre viitoarea unitate de producție

Potrivit Proiectului pentru Decizia etapei de încadrare, document făcut public în data de 4 decembrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Ceragrim SRL Ungheni, iar viitoarea unitate de producție va avea o suprafață construită de 2.923 de metri pătrați, o suprafață desfășurată de 4.498 de metri pătrați și va conține următoarele componente: spații de producție și tehnico-administrative, rețele exterioare și amenajări exterioare.

”Descrierea proceselor de producție ale proiectului propus: recepția materiei prime, depozitarea materiei prime, tranșarea/ ambalarea cărnii, pregătirea specialităților și afumăturilor, producția de mezeluri, producția de tobe/ pateuri/ jumări, tratamente termice, ambalarea/ cântărirea/ etichetarea produsului finit, depozitarea produselor finite. Capacitatea de producție a unității: maxim circa 4 tone/ zi, program de funcționare: 12 ore/ zi, 5 zile/ săptămână, 260 de zile/ an” se menționează în documentul citat.

Produsele Ceragrim, repere de calitate

Potrivit portalului www.listafirme.ro, SC Ceragrim SRL Ungheni s-a înființat în data de 17 august 1994, are ca obiect de activitate ”Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase” și ”Activități în ferme mixte (Cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor” și este deținută de un asociat unic, Roxana Caraghiaur Pop.

”În anul 1994 a luat ființă societatea SC Ceragrim SRL, societate a cărei activitate a fost orientată încă de la început spre cultura cerealelor și mai apoi spre activitatea de creștere a animalelor, morărit, panificație și fabricarea de nutrețuri combinate. Ne-am propus încă de la început să obținem produse sănătoase, de calitate și care să fie puncte de reper pentru domeniile de producție în care activăm”, se menționează pe pagina web proprie, www.ceragrim.ro.

Afaceri de 88,6 milioane de lei, în perioada 2018-2022

La finalul exercițiului financiar 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de 22,8 milioane de lei, profit net de 8,4 milioane de lei și 105 angajați.

În ceea ce privește ultimii cinci ani, în perioada 2018-2022, SC Ceragrim SRL Ungheni a derulat afaceri totale de 88,6 milioane de lei și a obținut un profit net cumulat de 17 milioane de lei.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE