Conferința cu participare internațională New Trends in Humanities la UMFST Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

Conferința cu participare internațională New Trends in Humanities la UMFST

Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, a organizat vineri, 15 decembrie 2023, Conferința cu participare internațională New Trends in Humanities, eveniment desfășurat în cadrul Sesiunii științifice a cadrelor didactice, ca parte a săptămânii dedicate Zilelor UMFST 2023.

 Ajunsă la cea de-a șasea ediție, conferința a adus din nou în prim plan „umanioarele” și rolul lor fundamental în peisajul academic, cultural, social, abordând o temă pe cât de generoasă, pe atât de provocatoare, care mizează pe paradigme identitare ale convergenței și continuității – Intersections.

Cele patru secțiuni ale conferinței au reunit lucrări care oglindesc, fiecare în parte și toate la un loc, un parcurs identitar de profunzime ce invită la dialog, într-un spațiu al confluențelor generatoare de sens, direcții de analiză centrate pe individ și pe raportarea acestuia la schimbare: Literature and Identity, Linguistics. Translation Studies Language for Specific Purposes. Methodology, History and Identity. Communication.

„Funcția primordială a unei universități este aceea de a genera cunoaștere prin cercetare științifică, de a genera artă prin creație artistică în toate domeniile, dezvoltându-se astfel o educație activă, inovativă, prin dialog intercultural şi complementaritate exploratorie. Studiile umaniste sunt fundamentale, ele având o influenţă importantă asupra metabolismului intelectual al fiinţei umane, asupra naturii umane, asupra cunoaşterii şi autocunoașterii”, a transmis prof. univ. dr. Iulian Boldea.

Coordonatorii evenimentului au fost: lector univ. dr. Cristina Nicolae și prof. univ.dr. habil. Anișoara Pop.

La eveniment au participat cadre didactice din mediul academic și cercetători din domeniul științelor umaniste − critică literară, lingvistică, traductologie, didactica limbajelor specializate, istorie, științe ale comunicării, științe ale educației. Discursul de deschidere a fost susținut de prof. univ. dr. Iulian Boldea, critic literar, eseist, poet, istoric literar, director al Școlii doctorale de Litere, Științe Umaniste și Aplicate a UMFST „G.E. Palade”, redactor-șef al revistei Vatra.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE