Tăieri ilegală de lemn, amendate de jandarmii mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 426 Vizualizări

Tăieri ilegală de lemn, amendate de jandarmii mureșeni

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au amendat mai multe persoane care transportau lemne fără aviz legal de la Ocolul Silvic pe raza județului Mureș. Astfel, aceștia au aplicat amenzi în valoare de 7000 de lei în mai puțin de o săptămână.

În cadrul unei acțiuni punctuale, menite să protejeze fondul forestier național, sâmbătă, 16 decembrie, în zona localității Vânători, județul Mureș, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au oprit o autoutilitară care transporta material lemnos, din specia fag, cu diametrele între 60 și 70 de cm, fără documente legale. Valoarea prejudiciului depășește 3000 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

De asemenea, jandarmii au confiscat și mai multe ustensilii folosite de cele două persoane pentru a sustrage buștenii în mod ilegal, cât și vehiculul cu care au transportat materialul lemnos.

Cele două persoane au declarat că le-au tăiat în urmă cu puțin timp din pădure, prin urmare, li s-au întocmit actele de sesizare penală pentru infracțiunea de tăiere fără drept de arbori, din fondul forestier național. Vehiculul, moto-fierăstrăul, toporul și materialul lemnos au fost confiscate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Tot în acest sfârșit de săptămână, pe raza Ocolului Silvic Sighișoara, au fost identificați și opriți alți patru cetățeni care transportau lemne fără documente. Astfel, pentru aceste abateri, conform Legii 171/2010, le-au fost aplicate amenzi în valoare totală de 4000 de lei.

(L.P.)

Sursa foto: Gruparea de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE