Rectificări bugetare aprobate în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 306 Vizualizări

Rectificări bugetare aprobate în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Mureș

În cadrul ultimei ședințe extraordinare convocată în cadrul Consiliului Județean Mureș, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, au fost aprobate o serie de rectificări bugetare pentru instituțiile din subordinea Consiliului.  

Astfel pentru Direcția Județeană Socială și Protecția Copilului Mureș au fost aprobați 4,3 milioane de lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru unitățile de cult local au fost aprobate 1, 9 milioane de lei toate fiind pentru plata salariilor personalului neclerical, bugetul Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu din Târnăveni a fost majorat cu 3,1 milioane de lei, iar Filarmonica de Stat Târgu Mureș a primit 40.000 de lei prin rectificarea bugetară.

Totodată a fost aprobată acordarea unui împrumut din bugetul local al județului Mureș pentru Aeroportul Transylvania – Târgu Mureș, în valoare de 13 milioane de lei, pentru implementarea proiectelor cum ar fi extinderea platformei de parcare a aeronavelor, extinderea terminalului de pasageri precum și pentru construirea Remizei PSI.

Consiliul Județean Mureș din cotele defalcate pe impozitul pe venit încasat suplimentar corespunzător cotei de 6% a primit suma de 180 mii lei, iar suma de 2 milioane de lei va fi distribuit între unitățile administrativ-teritoriale. Din suma aceasta municipiului Târgu Mureș i-a fost repartizat suma de 22.900 de lei, orașele au primit câte 19.000 de lei, iar comunele câte 20.000 de lei.

Atmosferă festivă în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Mureș

La finalul ședinței corul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș a adus spiritul și atmosfera sărbătorilor printre cei prezenți bucurând spectatorii cu un concert scurt de Crăciun.

Anul 2023 a fost un an plin de provocări și de realizări. La realizări trebuie menționat gestionarea a celor peste 700 de km de drumuri județene, unde am efectuat reparațiile curente și de întreținere. Am realizat 13,7 km covor asfaltic nou, am finalizate lucrările la poduri și podețe, și am asigurat deszăpezirea. Am realizat reabilitarea tronsonului de drum Ungheni – Mica – Târnăveni, am inaugurat clădirea complet renovată al Secției de Științele Naturii. Am început construcția noului sediu de intervenție Salvamont Salvaspeo Mureș, am început lucrările de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în Zona Luduș – Grebenișu de Câmpie și zona Valea Nirajului. Totodată am început modernizarea Aeroportului Transilvania Târgu Mureș”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Cu provocări ne-am confruntat mai mult în a doua parte al anului, când guvernul a anunțat că din cauza deficitului bugetar trebuie aduse niște măsuri de austeritate acestea constând în reducerea drastică a cheltuielilor bugetare. Cu amânarea ordonanței am câștigat puțin timp, dar asta nu înseamnă că vom avea un an mai ușor”, a adăugat acesta. La sfârșitul ședinței, președintele Consiliului Județean Mureș le-a mulțumit consilierilor și colegilor pentru efortul cu care au gestionat  toate problemele județului și le-a urat Crăciun Fericit!

(L.P.)

Sursa foto: Consiliul Judetean Mures

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE