Administratorul societății care realiza lucrări lângă internatul din Odorheiu Secuiesc, pus sub control judiciar Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Administratorul societății care realiza lucrări lângă internatul din Odorheiu Secuiesc, pus sub control judiciar

Judecătoria Târgu Mureş a dispus, miercuri, 20 decembrie, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru Laszlo Szilveszter Sandor, administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc.

Un perete al internatului s-a prăbușit luni, 18 decembrie, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Unul dintre adolescenți, un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, una dintre ele fiind în stare critică. După incident, secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat dosarul.

Potrivit Agerpres, pe parcursul controlului judiciar, instanţa a stabilit o serie de obligaţii, inclusiv aceea de a nu depăşi limitele teritoriale ale judeţelor Mureş şi Harghita, fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi să nu se apropie sau să comunice cu martorii din dosar şi cu cele trei persoane vătămate.

Laszlo Szilveszter Sandor are obligaţia să nu exercite nicio activitate sau atribuţie în cadrul societăţii comerciale pe care o deţine. Hotărârea Judecătoriei Târgu Mureş poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror.

„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a anunţat, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de administratorul societăţii ce realiza lucrările la clădirea aparţinând internatului, pentru trei infracţiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, respectiv infracţiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 şi 3, şi două infracţiuni, de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, se precizează pe Agerpres.

(D.C.)

Sursa foto: tvrinfo.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE