Salvare de ultim moment pentru o tânără înjunghiată în Iernut. Doi ofițeri au făcut diferența dintre viață și moarte Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 645 Vizualizări

Salvare de ultim moment pentru o tânără înjunghiată în Iernut. Doi ofițeri au făcut diferența dintre viață și moarte

Un caz cutremurător a avut loc în județul Mureș la începutul lunii decembrie, unde un notar a ademenit la o întâlnire fosta sa  iubită, pe care a plimbat-o cu mașina prin municipiul Târgu Mureș, apoi prin Iernut, iar la un moment dat, din cauza geloziei, a scos un cuțit și a înjunghiat-o de mai multe ori în partea din spate dar și în zona toracică. Bărbatul s-a plimbat apoi cu femeia preț de aproximativ 2 ore, așteptând ca în urma hemoragiei să moară.

Salvarea i-au fost doi polițiști tineri, Paul și Raul, ofițeri în cadrul Secției 12 Poliție Rurală Luduș care se aflau în patrulare, în timp ce se deplasau pe DN 15. Cei doi au reușit, în ultima clipă, să o scoată pe victimă din mașină și să cheme ajutor, în timp ce agresorul a fost imobilizat și arestat. Rapiditatea și profesionalismul cu care cei doi au acționat au fost lăudate de colegii lor, cei din urmă postând pe pagina de Facebook Sindicatul Europol un gând de apreciere pentru polițiștii mureșeni.

Doi polițiști tineri, speranța femeii de a mai trăi

Cei doi au observat un autoturism staționat pe un drum agricol, care nu avea de ce să-și justifice prezența pe acea cale de acces folosită exclusiv pentru muncile agricole. Colegii au apreciat că se impune o verificare a circumstanțelor și au intrat pe drumul agricol până în apropierea autoturismului.  La vederea autospecialei de poliție, șoferul a încercat să se pună în mișcare, însă colegii au blocat autoturismul. Polițiștii știau deja că ceva este în neregulă, iar imediat după ce au ieșit din autospecială, portiera dreapta față a fost deschisă iar o femeie a strigat „Ajutor! Vrea să mă omoare! M-a înjunghiat!!!”.

Paul și Raul, polițiști tineri, la început de carieră, nu au ezitat nicio secundă, au pus mâna pe arme și l-au somat pe bărbatul care se afla la volan să coboare. Bărbatul nu s-a supus imediat solicitărilor, iar polițiștii s-au poziționat pentru a putea efectua foc, în situația în care agresorul i-ar fi atacat cu o armă albă. În final, șoferul a ridicat mâinile deasupra capului și a ieșit din autoturism. A fost imediat imobilizat prin încătușare. Apoi polițiștii i-au acordat primul ajutor victimei care prezenta mai multe plăgi prin înjunghiere, fiind într-o stare foarte gravă. Imaginile nu pot fi redate. Toate hainele victimei erau efectiv îmbibate cu sânge. Din fericire, la sosirea echipajului, a putut să fie menținută în viață și ulterior a intrat direct în operație.

Paul și Raul, deși sunt la început de drum în această profesie, au dat dovadă de fler, de putere de stăpânire, de asumare, și cel mai important, au îndeplinit cea mai importantă atribuție a Poliției, să protejeze și să salveze viața. Ei au fost speranța femeii de a mai trăi. Din ultimele informații despre victimă, știm că în urma operației femeia a fost stabilizată. Dacă nu ar fi existat această intervenție, azi am fi vorbit despre o crimă odioasă.

Femeia trăiește pentru că Paul și Raul există! Le transmitem pe această cale aprecierile noastre și sperăm ca printre „preferații” șefilor, să-și facă și ei loc în lista celor nominalizați pentru salariul de lucrări de excepție”, este textul publicat pe pagina de Facebook Europol, alături de o fotografie cu cei doi ofițeri tineri.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Sindicatul Europol

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE