VIDEO – Zeci de tractoare oprite la intrare în Târgu Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1138 Vizualizări

VIDEO – Zeci de tractoare oprite la intrare în Târgu Mureș

Zeci de tractoare și utilaje agricole au fost oprite la intrarările înspre municipiul Târgu Mureș de polițiștii și echipajele de jandarmerie mobilă din oraș. În dimineața zilei de 15 ianuarie, ca urmare a protestelor din întreaga țară, iscate de nemulțumirile fermierilor, agricultorii din întreg județul Mureș urmau să se întâlnească în fața Instituției Prefectului județului Mureș pentru a-și striga doleanțele.

Cu toate că protestul a fost aprobat de autoritățile locale, fermierilor le-a fost interzisă intrarea în municipiu cu orice fel de utilaj agricol, pentru a se evita îngreunarea traficului din oraș. Cu toate acestea, agricultorii au pornit în tractoare, dis de dimineață spre centru, dinspre toate localitățile județului cu scopul de a bloca complet traficul, în ciuda respingerii acestui gen de manifestație.

Astfel, mai multe echipaje de poliție și de jandarmerie mobilă au fost mobilizate la toate intrările în oraș dinspre localitățile din jur, pentru a opri trecerea tractoarelor înspre centrul municipiului. În scurt timp, rețelele de socializare au fost împânzite de video-uri și fotografii cu fermierii lăsați în așteptare, în coloană, pe șoselele din zonă.  

În dimineața zilei de luni a avut loc o întâlnire la care au participat mai multe asociații de producători agricoli și de crescători de animale, aceștia discutând despre formele de protest la care ar putea să recurgă zilele următoare. Fermierii mureșeni au fost nemulțumiți de faptul că au primit autorizație pentru a organiza un protest în fața Instituției Prefectului județului Mureș, însă, fără utilaje, tractoare sau autocamioane, iar din acest motiv au anulat mitingul, urmând să fie reluat în zilele care urmează.

Lorena PINTILIE

Video: Diana CĂRBUREAN & Facebook – Info Trafic

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE